Més sobre llibres i llibreries a Lima

No pas gaire lluny de Miguel Dasso, on es troben El Virrey i La Casa Verde, la casualitat ens duu a dues troballes més no identificades fins al moment. Al Óvalo Gutiérrez (óvalo per plaça circumval·lant) a tocar de Comandante Espinar, sorgeixen dues llibreries en aparença menors però amb una considerable col·lecció de llibres. Per al cas de la Librería Época, el fons de literatura i assaig peruans és més que suficient per passar una bona estona triant i remenant. Just al seu costat, la llibreria del Fondo, del conegut segell Fondo de Cultura Económica fundat per exiliats republicans de la nostra guerra. Un veritable magatzem en ciències socials i humanes que res té a envejar a les millors llibreries de Barcelona.


Posats a tastar i no dir que no i amb la lleugera pressió que proporciona l’eficient servei d’aquestes llibreries, compro en la primera un assaig potencialment interessat El Perú fracturado. Formalidad, informalidad y economía delictiva i en la segona una referència bàsica per als estudis socioeconòmics sobre el continent: Las venas abiertas de América Latina, d’Eduardo Galeano (1971). Per acabar d’arrodonir les adquisicions i regals, rebo una crònica del (des)govern de Fujimori, Ojo por ojo; un regal de l’oncle Johnny en forma d’un exemplar del Readers Digest de febrer de 1943 amb capítols del tipus “Conozca como es el soldado japonés”; i un autoregal aconseguit en una botiga d’antiguitats d’Arequipa: Memorias de ultratumba de Chateaubriand (volum II) publicat a Madrid l’any 1849. Aquest darrer per uns sorprenents 40 soles (9 euros).

L’oncle Johnny, lector voraç i experimentat depredador de llibreries de vell de la Sierra Peruana, m’explica com aconseguir obres com aquesta darrera, per les rodalies de Cuzco i encara per una quarta part del preu que jo he pagat. Tant de bo hi hagi una nova oportunitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: