“Soy leyenda” (2007)

Una història de catàstrofes. Un heroi catxes que, com a reietó mimat de la indústria del cinema que és, ha de poder tenir mà sobre el guió i regalar-se una sessió de vanitat a costa de l’espectador. Uns moments de perill a l’inici de la pel·lícula. Instants que ens deixen veure que, en la propera hora i deu (les pel·lícules de Hollywood han de durar un promig de noranta-cinc minuts), quelcom de gros està per venir. De cop i volta una pèrdua. El protagonista es dol, es desespera. En una altra pel·lícula hagués estat un personatge secundari, aquí és un gos el nom del qual no recordo que aparegués en els crèdits.


El nostre home, que ja ens ha deixat veure els músculs i un sentit de l’humor que el fa un personatge proper, gairebé com tu o com jo, passa ara per un moment de tensió. Està a punt de sucumbir però apareix una noia. Jove i bella, també propera, també com tu o com jo. El salva contra tot pronòstic estadístic i fugen del lloc del quasi-crim. Sembla que pot començar una història d’amor però no hi ha temps. S’acosta el moment final. El nostre protagonista haurà d’enfrontar-se amb el mal absolut i, tot sacrificant-se, salvar la Terra. És a dir, com en les tragèdies clàssiques però amb final feliç. L’heroi-actor ha tornat a salvar el gèrene humà, fet pel qual segurament caldrà tenir-lo en compte per properes seqüeles del gènere.

Un únic matís, com el nostre protagonista té el color de pell fosca, ha d’aportar una nota d’humor irreverent i inconformista com tots els seus germans de pell han fet anteriorment. Bé, potser Denzel Washington, no. Si ens fixem, podria ser el mateix guió per qualsevol altra pel·lícula, aquesta es deia Soy Leyenda. A banda es veien zombis i com érem en un cinema de Lima sonava el mòbil i de tant en tant s’aixecava la gent per anar a xerrar al passadís.

Pel als que els agradin aquestes coses teniu dos bons llibres: La pell freda, de Sánchez-Piñol i La Carretera, de McCarthy.

NOTA: 5

I el trailer:

3 Respostes

 1. Hola, David.

  Espero que la nova plataforma t’ofereixi milor servei.

  De moment, les planes es carreguen més depressa (a l’altra plataforma, hi havia vegades que ni tan sols es carregaven), i la cosa té millor aspecte.

  I bon any, esclar 🙂

 2. Doncs canvio l’enllaç que tinc al meu bloc i al reader. Això de bloc.cat, malauradament, no acaba de reeixir.
  REcords

 3. Doncs, sí. La veritat és que m’he resistit tot el que he pogut però o no és negoci això del bloc.cat o no s’hi dediquen gaire.

  En fi, gràcies per acompanyar-me al meu nou piset.

  I bon any!

  😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: