La creuada de l’Església

Tornes a trepitjar territori espanyol i què et trobes? Notícies com aquesta: España, frente de batalla contra el laicismo. I és que l’Església que retratava Bertrand Russell a ¿Por qué no soy cristiano? segueix dempeus vuitanta anys després de la publicació del llibre. Com si res. Aquella Església fre de tot progressisme, la del cilici i la excomunicació. La de la Inquisició i de la llista de llibres prohibits. La que autoritzava casaments i exigia confessions, a Europa continua existint i es troba a Espanya.


No gosaran aixecar la veu contra els països protestants, aquells que es van desfer del jou de l’obscurantisme per allà el segle XVI. Tampoc gosaran presentar batalla a França, on segles d’Il·lustració exercida van desempallegar-se del malson en el nom de la fe i van relegar el cristianisme a l’esfera del privat. No. Això només passa a Amèrica Llatina i a l’Espanya que els va fer el regalet de la penitència, l’autoodi, el sentit de culpa i la repressió.

I com nosaltres seguim enganxats a aquesta rèmora que es diu Espanya, doncs hem d’empassar-nos això de les manifestacions i allò de l’aliança cristiano-conservadora (ui, com en Duran). En definitiva, una altra raó per fúmer el camp d’aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: