La creuada de l’Església

Tornes a trepitjar territori espanyol i què et trobes? Notícies com aquesta: España, frente de batalla contra el laicismo. I és que l’Església que retratava Bertrand Russell a ¿Por qué no soy cristiano? segueix dempeus vuitanta anys després de la publicació del llibre. Com si res. Aquella Església fre de tot progressisme, la del cilici i la excomunicació. La de la Inquisició i de la llista de llibres prohibits. La que autoritzava casaments i exigia confessions, a Europa continua existint i es troba a Espanya.


No gosaran aixecar la veu contra els països protestants, aquells que es van desfer del jou de l’obscurantisme per allà el segle XVI. Tampoc gosaran presentar batalla a França, on segles d’Il·lustració exercida van desempallegar-se del malson en el nom de la fe i van relegar el cristianisme a l’esfera del privat. No. Això només passa a Amèrica Llatina i a l’Espanya que els va fer el regalet de la penitència, l’autoodi, el sentit de culpa i la repressió.

I com nosaltres seguim enganxats a aquesta rèmora que es diu Espanya, doncs hem d’empassar-nos això de les manifestacions i allò de l’aliança cristiano-conservadora (ui, com en Duran). En definitiva, una altra raó per fúmer el camp d’aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: