“This is England” (2006)

Aquest film ens posa en la pell d’un nen de dotze anys, Shaun, fill d’un militar mort durant la guerra de les Malvines, i el seu despertar a l’adolescència en mig d’un grup de skinheads. Som a la dècada dels vuitanta. Margaret Thatcher governa el seu país amb mà de ferro i fa front a la crisi econòmica amb mesures que tensionen fortament els equilibris de la societat britànica. Aquí apareix el moviment skinhead vinculat al racisme del National Front i es comencen a formar grupuscles feixistes en els quals el jove Shaun troba suport.

Fins aquí l’argument. Pel que fa a la resta, la interprtació del protagonista és creïble i en determinats moments broda el seu paper de nen fet gran a cop de circumstància. Tanmateix, la resta de caràcters apareixen estereotipats. El dolent embogit per la mala vida, l’skin bo que veu el mal borràs que pren tot plegat. En mig de tot això et recrees veient desfilar els pantalons arrapats a la pell, els primers Ataris, el maquillatge a la Boy George i la Dama de Ferro per televisió.

Però això és tot. El final no convenç, la maduresa de Shaun esdevé massa sobtada, massa precoç per a un noi de la seva edat i així et quedes amb el paisatge i la recreació de l’època, que no és poca cosa però que no respon a les expectatives creades.

Valoració: Molt de soroll per a no res

5/10

I el trailer:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: