Reunió de literats

Ahir al vespre, després d’un passeig en tren fins a Sant Pol per menjar a un dels nostres restaurants preferits, tornem a Barcelona i ens deixem caure pels volts del carrer Avinyó. En un bar que dubto pugui tornar a identificar, ens trobem amb una colla d’amics. L’objectiu és llegir-nos algun conte o narració breu, de màxim dos o tres paràgrafs. Tanmateix, quan ja som uns quants, descobreixo que l’abast de la reunió supera les meves expectatives.

La trobada l’organitza la gerent d’un taller d’escriptura i la gent que ve amb propòsits similars al nostre depassa la quarantena. A l’hora indicada, i després de fer una llista de més de vint noms, comencen les lectures i els aplaudiments. Els perpetradors, un aiguabarreig de catalans i llatinoamericans es decanten gairebé exclusivament pel castellà. Només tres lectures en la llengua del país: una senyora d’edat que s’excusa per endavant per emprar la llemosina llengua (seguro que la vais a entender) i després demostra problemes de dicció importants, en Jdd i jo.

Pel camí, la cosa dóna per ensopiments profunds i n’hi ha que protagonitzen veritables i impúdics processos de catarsi o psicoanàlisi davant l’audiència. Poemes llarguíssims de solituds profundes, contes inacabables on s’hi barreja el sexe amb els vampirs. Paraules grosses del tipus: trémulo, vacío, dolor, muerte, angustia. Jo també hi aprenc coses: la importància del to de veu, de saber llegir en veu alta i posar una paraula darrere l’altre, de fugir de laments que només t’importen a tu. Després de llegir nosaltres quatre (jo el The Party, versió limenya del bloc) comencem a fugir un a un de l’atapeïda sala. A partir del proper dia farem nosaltres la sessió d’antiliteratura, però serà a casa nostre i podrem riure.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: