“Viaje a Darjeeling” (2007)

No sempre el cinema et depara alegries inesperades. Pots anar a veure els germans Cohen o a Woody Allen i, normalment, el resultat és agradable però rarament excedeix les expectatives, ja suficientment altes, que tenim sobre aquests directors. El cas de Darjeeling Limited és un d’aquests breus moments d’alegria, fruit de la sorpresa i l’originalitat, que ens depara el cinema.

Tres germans americans, entre els vint-i-alguns i els quaranta anys, decideixen fer un viatge espiritual per l’Índia. Tres individus amb càrregues personals, familiars i afectives diferents però que per damunt de tot es veuen forçats a vitjar i a compartir l’experiència del viatge. A partir d’aquí, assistim a un llarg trajecte en tren, a divertides escenes d’introspecció personal i de tipisme turístic. Tot embolcallat amb l’esplendor estètica dels colors de l’Índia, la seva gent i la seva cultura. Un viatge que finalment és una fugida en davant i que apunta cap a una metàfora visual final: cal llençar les pesades maletes de la vida per poder aixecar el vol.

Gran fotografia, un tempo cinematogràfic ben construït i uns personatges divertits i estereotipats que ens recorden la comèdia americana dels anys 30. Tot precedit d’un entranyable i fascinant curt que, com a pròleg a la pel·lícula, ens mostra una encisadora Natalie Portman protagonista d’una cançó de finals del seixanta.

Valoració: Original, divertida i tendra

8/10

I el trailer:


2 Respostes

  1. David, totalment d’acord amb tu. La pel·lícula té molt d’autoparòdia, amb les absurdes escenes de tipisme turístic, com tu dius, i les al·lusions als Beatles, un referent clar d’occidentals que en el seu dia també van viatjar a l’India a trobar-se ells mateixos una mica més. Em va fer riure, em va entretenir i em va dir alguna cosa. M’afegeixo a la recomanació!

  2. Hola Mayra,

    Com estàs? Celebro que coincidim. La veritat és que és bastant diferent a tot el que he vist darrerament. Per cert, no havia caigut en el paral·lelisme amb els Beatles però trobo que tens raó. Si vols tornar a veure el curt d’Hotel Chevalier, el de l’inici de la pel·lícula corre gratis per internet: http://video.google.com/videoplay?docid=-1535800659654014083

    😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: