Ave, Mena, Sèrbia i Espanya

Arriba l’AVE i tot just el dia després comença la campanya electoral. Ja en saben aquests socialistes, ja. El fet és que la notícia coincideix amb una altra no poc important. A El País apareixen les gestions del general protocolpista José Mena, Cap de l’Exèrcit de Terra fins a inicis de l’any passat, confessant els passos que va fer per tal d’aixecar generals i monarca contra l’Estatut-de-la-frustració. Aquest és el nostre estat i aquest és el nostre exèrcit. Anem ben dats.

A banda de tot això, avui surten per Belgrad les manifestacions dels serbis contraris a la proclamació d’independència de Kosovo. Quines banderes duen? Doncs la seva, la russa (que és gairebé idèntica) i la de l’estat espanyol, que, com Rússia i Sèrbia, deplora tota “declaració unilateral d’independència”. Com les deu voler? Per acord entre les parts? Que li pregunti a Ibarretxe com es fa això. Mentrestant, els amics de Rajoy, Sarkozy i Merkel, però també Prodi o Brown, els de Zapatero, s’han afegit al reconeixement. Espanya sempre al costat dels guanyadors de la història…

I en aquest panorama ens mirem les pancartes de Les idees clares, d’un Rajoy que no pot ser més obscur i abominable, i una Chacón que amb la seva Catalunya optimista ens recorda el motiu pel qual s’estima una pèrdua important del vot socialista i un increment de l’abstenció. Això és el que tenim. Això és el que mereixem? Què caldrà fer o votar per tal de superar aquests dos anys de mal tràngol?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: