9-M: CiU descol·locada

No es deu només al debat d’abans-d’ahir tot i que també n’evidencia les causes. Ho deia ahir un dels directors de diari que apareixien a la versió catalana dels 59 segons: CiU té greus problemes per obrir pas al seu missatge en els mitjans de comunicació. Estem tan preocupats de saber si ens quedarem amb el mal o anirem a pitjor que la resta (CiU, ERC, IC) queda aparcada fins després de les eleccions.

Per si no fos poc un altre toc d’atenció que és una constatació de com s’utilitzen els mitjans de comunicació per part de la joventut: el gruix dels catalans menors de trenta anys voten en clau espanyola. Quin impacte té tot plegat en CiU? Fort i rellevant. Per una banda el seu discurs tradicional, el de l’ambigüitat (precisament personalitzat en Duran i Lleida) té poc a dir en una situació en la que no s’hi val dir que podem pactar amb un o altre. Les conseqüències del Pacte del Majèstic ja les viu fa prou anys CiU.

Per altra banda, el missatge tebi, bla dels convergents queda anorreat davant d’un espanyolisme ferotge, el del PP, un populisme de mal menor, el del PSOE, i un radicalisme independentista que és fullaraca per a compradors de pinso barat per part d’ERC. Quin missatge poc oferir aquí CiU quan la batalla política es viu en els extrems? Poca cosa. La darrera sortida prou simptomàtica (Déu meu si Pujol fos el de sempre!), dir que si són decisius a Madrid faran que el govern espanyol giri la truita a Catalunya. Aquestes són totes les seves armes per captar l’atenció de l’audiència?

Això és el que hi ha en el front català…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: