Jan Laporta, de prop

Ahir vaig anar a un d’aquests sopars-debat que s’organitzen al voltant d’un personatge de relleu. Enmig d’un estol important d’empresaris, acadèmics i gerents d’organitzacions del Tercer sector, el President del Barça ens explicava els ets i uts del seu moment de gestió més complex: els mesos immediatament posteriors a que van arribar a la presidència. Amb la desastrosa herència del nefast Gaspart, amb una plantilla mediocre, amb un entorn revoltat i, qualificant-se a ell i al seu equip com “un error del sistema (…) ningú esperava que nosaltres poguéssim guanyar”.

En un temps de mediocritats polítiques i institucionals, Laporta em va semblar un home directe, franc, amb idees molt i molt clares en el terreny polític, esportiu i de gestió. Amb una sorprenent fermesa en el seu catalanisme: “el tinc present en totes les actuacions que prenc”. El president Pujol, aquí, el seguia amb interès. Va explicar-nos les amenaces de mort per part dels Boixos Nois, va quantificar el xantatge al qual havien cedit les anteriors presidències i, sense dir el nom ni una sola vegada, es va referir a l’afer Sandro Rosell, les diferències i misèries de l’ambició personal.

També va parlar de la condició humana, de les vegades que l’han intentat comprar, de l’honestedat i l’ètica personal. Tanmateix, sense dir noms, parlant amb genèrics del tipus: grans interessos econòmics, intermediaris dels futbolistes, grans marques… La veritat, en un temps que costa trobar referents, Laporta em va fer sentir orgullós que el país doni (i reconegui!) individus com ell. La multitud de mitjans de comunicació que viuen del Barça es va haver de quedar a les portes del restaurant i això va permetre que les més de quatre hores de conversa fossin realment apassioannt. La pregunta: ¿quan farà aquest home el salt a la política?

2 Respostes

  1. Ja m’agradaria que no hi fos, ja. Això voldria dir moltes coses.

    En fi, en això estem tots plegats, no?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: