9-M: Les restes del naufragi

L’onada d’espanyolisme arriba a Catalunya i s’emporta una bona part de les esperances posades en el nacionalisme. Si Catalunya ha de ser independent, certament, la independència no ens arribarà de la mà d’Esquerra. Escombrada del congrés amb uns resultats que només els pitjors pronòstics donaven, ara només cal esperar les inaplaçables defenestracions. Llamazares ja ho ha fet.

Qui guanya aquestes eleccions? Certament el PSOE que manté posicions i veu pagats els seus bons serveis amb quatre anys més de Malenis, mentides i mala gestió. Catalunya paga traïdors i convida a una nova ronda. El PSC ha demostrat que una escombra i un cubell com a caps de cartell aconseguirien uns resultats igualment encomiables. Guanya també Duran i el seu gueto que ara ja aspira a ser ministre. Guanya també el sector ultra del PP que, en aquestes circumstàncies, ja anuncia quatre anys més de crispació, insult i anticatalanisme mentre manté a ratlla el sector modernitzador.

Qui perd? Perd el nacionalisme que a Catalunya, en termes absoluts, deixa pel camí mig milió de vots i a l’estat perd la representació de partits com la Chunta o Eusko Alkartasuna. Perd la perifèria d’un estat que, amb la maquinària mediàtica a tot drap, exerceix una força centrípeta insuperable.

Felicitats, per finalitzar, a CiU que ara pot resultar ser la força decisiva i aconseguir tot els que els inútils de les samarretes i els crits no van aconseguir malgrat donar el poder a Montilla i fer president a un tal Zapatero. Agraïments pels serveis prestats i ara, almenys a Madrid, ja no els necessitaran.

Escrutat (93%): PSOE 169(+5); PP 153(+5); CIU 10(+0); PNB 6(-1); Esquerra 3(-5); IC-IU 3(-2); BNG 2(+0); CC 2(-1); NA-BAI 1 (+0); UPiD 1(+1).

Una resposta

  1. Quanta raó tens. La gent s’ha quedat amb l’original, no els calia la còpia. No és la meva opinió, però si la de molts votants.
    Engegarem el país a fer punyetes per ànsies de poder. Veurem com actua ara el funàmbul del Zapatero.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: