9-M: ERC, una estratègia suïcida

No s’hi val a badar. El missatge de l’electorat independentista ha estat claríssim: Esquerra ha pres el pèl a uns i altres i, en el seu intent d’aconseguir dur el PSOE-PSC al terreny del nacionalisme, ha acabat fagocitada pel progressisme més burocràtic i despersonalitzat que aquest país pugui generar. L’immens suport sobiranista s’ha regalat després d’anys de picar pedra. A sobre, un PSC sense Maragall, sense catalanistes, però que puja quatre escons. Aplaudiments.

I és que, en aquestes eleccions, el factor diferencial d’ERC ha estat nul. Mal m’està dir-ho però citant els amics de la COPE el grup d’Esquerra al Congrés ha donat en quatre anys mostres importants d’indigència política. Alguns ja fa temps que ho dèiem: d’on no n’hi ha no en raja. Què han fet aquesta gent durant la legislatura? Què han aconseguit quan el PSOE estava debilitat i existia un pacte a Catalunya que, teòricament els comprometia? No res.

I ara què, amics d’ERC? De moment, Puigcercós fa veure que pren nota mentre, de fet, es prepara el relleu dins el partit. Que no s’equivoquin, el problema no és Carod. El problema ha estat, el problema és, perdre missatge, perdre identitat i equivocar l’estratègia. ERC no és un partit més d’esquerres, és un partit sobiranista. I veure el malbaratament de vots i cabal polític que ha permès dur al govern a un tal Montilla o mantenir a la presidència d’Espanya a un tal Zapatero, senzillament, no es perdona. Què faran ara? Ho veurem. Revertir, però, una catàstrofe com la que hem viscut, no serà pas fàcil. El pitjor: no sé si hi ha gent allà dins que pugui salvar els mobles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: