“En el valle de Elah” (2007)

Un militar retirat de l’exèrcit espera notícies del seu fill que acaba de tornar del front d’Iraq, on fa de soldat amb la 82 div. aerotransportada, una unitat d’elit. El fill, però, no dóna senyals de vida i el pare decideix anar al seu campament base a investigar. Efectivament, com tot sembla indicar, el seu fill ha desaparegut i el que deixa darrera seu sembla com a mínim inquietant: uns companys de batalló que afirmen haver sortit amb ell de festa uns dies enrere, un rebut de menjar ràpid i unes sospitoses gravacions d’escenes de combat.

A partir d’aquí, el thriller, per bé que de factura tradicional, està ben construït: unes restes humanes que es corresponen amb el cadàver esquarterat del fill, la policia militar que no sembla voler col·laborar i una policia de peu, la bellesa Charlize Theron, que tractarà d’ajudar al pare contra la voluntat d’uns superiors que ja tenen decidit traspassar el cas als militars. Tot amanit amb unes gotes de crítica al govern Bush, amb la voluntat de donar a conèixer la situació de civils i militars en el país ocupat i amb una defensa del patriotisme ben entès: anticorporatiu i antimilitarista.

El pòster de la pel·lícula, a diferència del que corre per internet, reprodueix les estrelles en el quadrant inferior esquerra. Com diu el protagonista: una senyal de socors internacional. Aquí, mentrestant, un expresident de nom Aznar que diu que les coses van a millor en aquell país. Aquest cop, ben segur, no s’haurà equivocat.

Valoració: passes l’estona i t’ensumes com està el pati al front

6/10

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: