Crònica de gladiadors

Ahir vaig fer un nou pas en el món del show-business. No sé si exactament cap endavant. L’obra social d’una caixa que té seu a Madrid organitzava un cicle de conferències sobre el món del futbol, a la Plaça Catalunya. Es veu que la difusió es va fer amb molt de retard i a sobre va ser dolenta: que si les coses es porten des de la capital, que si des d’aquí no podem fer res, que si les dates no acompanyen, etcètera i etcètera. El cas és que ens vam aplegar una vintena d’amics, coneguts i saludats i quatre passavolants dels quals tres ja havien abandonat la sala als vint minuts.

Tanmateix, la cosa va sortir amb dignitat. Un repàs pel món clàssic, una introducció a l’origen dels gladiadors, a l’espectacle del circ romà. Una repassada sobre la seva organització i difusió, sobre els amfiteatres i els grans espectacles circenses de deu mil gladiadors, sis mil bèsties… Tot amb el sal i pebre de l’anècdota: Calígula i els pervertits, Claudi i les naumàquies, Heliogàbal llençant serps al públic. Aquest va ser el moment àlgid, val a dir. I en van faltar. Si féssim noves edicions n’afegiria més.

El cas és que l’acte, que venia d’un cert compromís per part del meu amic creatiu — José Luis, l’autor d’un remarcable vídeo introductori — va sortir amb decència si li traiem l’absència de públic, els problemes tècnico-logístics i una tendència a l’academicisme que he d’aprendre a refrenar. Un futbolista, al cap i a la fi, ha de jugar en tota mena d’estadis i circumstàncies.

Ara me’n vaig de vacances: Dubrovnik. Anem a veure el temps que hi fa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: