Dubrovnik (i V): comiat de Trsteno i malviure a l’aeroport

El darrer dels dies de la nostra estada a Croàcia està reservat a un nou passeig per la nostàlgia a la petita Trsteno. Agafem un autobús i després de mitja hora de sinuós passeig per la costa dàlmata ens plantem a la nostra destinació. Li fem fotos al majestuós arbre de la plaça, li fem fotos a l’església, li fem fotos a tot el que és fotografiable. Trsteno compta també amb un preciós jardí de plantes, l’Arboretum, que creixen amb abundància i color en aquesta plujosa època de l’any. En els límits del parc una terrassa preciosa forma un cop més una estampa típica de roques, illes i mar blava.

Després d’una estona de passeig, quedem novament amb Pepe (Magdalena) i la seva veïna Anka per prendre nota dels lligams genealògics comuns. Novament recordem el jove Ivo, la seva partença en vaixell cap a les costes del Perú, la pobresa de la Croàcia d’aquella època i l’ajut que l’Ivo ja gran va prestar a la seva família durant la Segona guerra mundial. Una hora que passa ràpid entre records, traduccions i elucubracions plenes de nostàlgia. Tot amb prou temps com per agafar el cotxe amb tranquil·litat, anar a prendre les maletes a l’hotel i arribar a l’aeroport abans no tanquin el mostrador per facturar.

De fet, el temps és més que suficient per no perdre l’avió. Ens sobren exactament unes quantes hores gràcies a la pèssima qualitat dels avions de la Dubrovnik airlines (o a la manca de manteniment, que seria el mateix) i a Iberojet que els segueix fent confiança. I aquí seguirem de les dues a les deu del vespre: llegint història de Croàcia, repassant apunts de classe i entretenint-nos a deixar constància del que hem fet per aquestes terres tots aquests dies. No perdin de vista els autors d’aquest despropòsit: Dubrovnik airlines i els comissionistes, Iberojet. Gràcies a ells ens posem a dormir quan ja gairebé són les tres de la matinada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: