“Love sick” (2006)

Love sick és una pel·lícula original. En primer lloc perquè ens arriba des de Romania. Allà on fa vint anys es passejava Ceaucescu al voltant del seu palau megalòman amb els seus Champs Elisees i tot. Avui en dia, a la llum de les imatges, Bucharest continua sent la ciutat decrèpita, postcomunista que alguns recordem. Tot i així, també és una ciutat on passen coses: la gent s’enamora, les parelles es fan i es desfan, també les del mateix sexe, i hi ha casos d’incest de conseqüències traumàtiques.

Això és el que la directora ens ha volgut explicar. La història de dues noies de poc més de vint anys, estudiants universitàries. Una ve d’un poble de Transilvània, l’altre d’una família acomodada de la capital. Dues noies que s’estimen, van a classe, consumeixen, parlen pel mòbil i fan vacances. Però també és aquesta una història d’amor a tres bandes, amb un germà gelós, egoista i manipulador i una germana que cita Chateaubriand per justificar què fa un amor sa i que el fa malaltís.

En definitiva, una proposta original, més pel context que no pas pel contingut, però que demostra que més enllà de l’antic teló d’acer, a la rural i desvallestada Romania, també passen coses i, com diuen els tòpics, també es fan coses interessants.

Valoració: Romania tan a prop

6/10

I el trailer:

http://es.youtube.com/watch?v=Gnf4z7gc7Eo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: