La Catalunya decebuda mira Ridao

He posat la tele i, vés per on, feien el debat d’investidura al Congrés espanyol. Precisament era el torn del reputat orador Ridao. I mentre aquest parlava de la Catalunya decebuda, del vot de la por, del bienni de la il·lusió (2004-05) en front del bienni del gir a la dreta (2006-07) de la passada legislatura, jo m’anava fent a la idea de les virtuts i potencialitats del pseudogrup d’Erc al Congrés. En Ridao sap xerrar, té un to apropiat, sembla que sap de què parla. No és ni barroer, ni abraonat com els companys Tardà i Puigcercós, però avorreix, no contagia res i, certament, en el dia d’avui ha tocat en tant poc temps tantes idees que a hores d’ara m’és difícil saber de què ha parlat.

En Zapatero al seu torn, ha agafat el micro, ha improvisat quatre rèpliques i ha passat l’estona. Tot molt bé, molt agraïts de tenir-lo de president un altre cop i ha tornat el brau sa i estalvi al seu tancat. El mentider Zapatero, el de la frustració i la traïció, ha donat llargues sobre el finançament, ha torejat les rodalies, ha dit que si estem la mar de bé el que passa que no ho sabem, que de decebuts a Catalunya no n’hi ha i pràcticament ens ha fet plorar sobre els migrats pressupostos de l’estat. I Ridao, des de la barrera, a somriure. Què més podria fer el pobre noi.

A Esquerra li toca ara tornar a la realitat, admetre que és un partit incapaç d’estar a l’altura de les expectatives polítiques que ell mateix ha generat i, si vol, pot passar a convertir-se en una força com ICV: verda, progressista, simpàtica i absolutament irrellevant a l’hora de dur a terme cap dels plantejaments amb els quals tant s’omple la boca. En definitiva, res del que a mi m’interessa. Si fins i tot en Ridao em sembla un inútil és que veritablement existeixen decebuts a Catalunya (jo en sóc un) i, el que és pitjor, gairebé vint anys de vot a Erc no ha servit per res. En funció de com acabi el congrés d’aquest d’aquest estiu els engegaré i entraré, utilitzant l’eufemisme, en l’edat política adulta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: