Visca Espanya, Chacón, visca!

La mostra de que els temps estan canviant per al catalanisme, i no sé si gaire cap a millor, és la imatge d’avui. Carme Chacón, la flamant nova ministra de defensa: dona, catalana i embarassada de cinc mesos, passant revista a les tropes del bracet d’Alonso mentre amb tremolosa veu ordena ferms al capità de la companyia. Al mateix temps, de la mateixa manera que el gran José Zaragoza, cap de campanya del PSC en les darreres eleccions generals es va pixar de tots el catalans i especialment dels seus socis de govern quan va tocar l’hora, ara és el torn del Jóse, the one and only, de pixar-se sobre els socialistes catalans i, particularment sobre el sector montillista.

Els socialistes espanyols, per demostrar com li agraeixen a la seva sucursal catalana els serveis prestats, a banda de deixar a lloc Magdalena Álvarez, na Maleni, li posen un pis a treball a l’alcalde Corbacho. Es dóna així per inaugurada una tradició tan poc fructífera com intrascendent de ministres catalano-andalusos de notable projecció pública i dubtosa capacitat política. És la marca de la casa del socialisme català fet a cop de mobilitzar l’immigrant etern i de formar-lo en les seves diputacions i ajuntaments.

Amb una mica de sort, quan toqui el torn de parar la mà i negociar el nou finançament, caldrà estrènyer-se novament els pantalons, deixar-li un mocador a en Castells, i veure com els membres del govern català posen cara de nen estomacat. I així haurem de dir: perquè el PSOE ho vol i el PSC i Esquerra ho permeten. És clar que, aquell dia, potser a l’esquerra independentista que pretenia transformar els socialistes i cobrar el lloguer, ja no hi quedi ningú per apagar la llum. I això no ho salva ni el tàndem Carandell-Carretero.

En el Dia de la República que no va ser sinó només esdevenir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: