Raons per donar-hi suport

Avui he decidit donar suport a la Iniciativa Blocs amb Estrella. És una iniciativa a favor de la renovació a ERC. Segons el parer de l’Avui aquesta és una plataforma que dóna suport a Carretero. No serà el meu cas particular. Els meus motius per afegir-m’hi són uns altres:

 • perquè Desdesants va nàixer com un bloc de reflexió social, cultural, si voleu existencial, però també política. Tot i així, vista la situació del país i la incapacitat dels nostres governants, des de fa dos anys (la vida d’aquest bloc) cada cop em ve menys de gust parlar de política
 • perquè una gran part de la culpa d’aquesta situació cal atribuir-la al gravíssim error estratègic d’ERC. Fonamentalment entendre que el socialisme català ens faria avançar cap a la independència o, com a mínim, enfortiria l’espai nacional català
 • perquè els governs tripartits han estat una colla de despropòsits que han fet avergonyir a una part substancial dels que vàrem donar suport (les dues vegades) a ERC. Sent una part important d’aquesta diagnosi atribuïble a la mediocritat personal dels consellers d’un i altre partit
 • perquè m’avergonyeix profundament, ja no tenir un president andalús (per mi seria un President català només que hagués conreat un mínim la seva voluntat de ser-ho), sinó tenir un president illetrat, mancat absolutament de lideratge i, sincerament, situat en l’antítesi de la capacitat personal i política que s’espera d’un Molt Honorable. En altres paraules: què coi fa, on és, què pensa aquest president al qual va donar suport ERC? Algú ho sap?
 • perquè Catalunya viu uns moments especialment dramàtics per al futur del seu país on la immigració, el finançament, les relacions amb l’estat poden acostar-nos a una Catalunya sobirana o, com tot sembla indicar, de la mà d’ERC i els seus amics, dissoldre’ns en el no-res espanyol.
 • finalment perquè l’única manera de sumar esforços és conscienciar-nos tots plegats de la gravíssima crisi que pateix l’independentisme (350.000 vots menys en les darreres eleccions).

Per tot això, el meu intent no és altre que el de

 • contribuir a despertar la reflexió dels qui dins ERC encara tenen capacitat per fer alguna cosa
 • promoure la renovació profunda i radical
 • defensar que ERC ha d’abandonar el govern i entrar en un procés de refexió molt seriosa sobre estratègica, orientació, aliances, noms i càrrecs.

Aquest és el motiu per donar el meu suport a Blocs amb estrella.

Una resposta

 1. Benvingut a Blocs amb Estrella. Em fa molta il·lusió que s’hi vagin adherint blocaires, i potser més encara quan són autors de blocs que segueixo des de fa temps !
  Una abraçada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: