“Pozos de ambición” (2007)

L’Oscar al millor actor se l’ha endut aquest any Daniel Day Lewis per la seva actuació en aquesta pel·lícula. Anomenada en anglès There will be blood però que aquí, com som més savis que ningú, l’hem rebatejada amb un títol que no enganya. I és que aquesta és la història d’un home ambiciós que es mou entre els pous de petroli de la Califòrnia de començaments de segle. Hi veiem l’assalt especulatiu sobre els terrenys àrids de la costa oest, l’aixecament dels ginys que perforen la terra, el comerç, l’engany, l’avidesa de diner.

Daniel Day-Lewis, rebatejat Daniel Plainview en aquesta història, és la personificació d’aquesta ambició. En paral·lel a la seva evolució com a magnat, Plainview arrossega un estol important de damnificats: el pobre fill al que utilitza en els seus propòsits, la petita població enganyada i ignorada que ven els seus terrenys, o els pretesos arribistes que s’acosten al magnat. Sobresurt però el paper de Paul Dano que recordarem en el paper de nen misantrop a la magnífica Little Miss Sunshine, ara reencarnat en un predicador baptista.

Barregem tot això amb alcohol, violència i molts diners i tenim un bon argument. Afegim-hi una bona actuació per part dels artistes, una direcció a l’altura i tindrem una bona pel·lícula i un merescut Oscar.

Valoració: la naturalesa humana banyada de petroli

7/10

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: