Tres pel·lícules

Rebobine, por favor (2008 ) és la darrera pel·lícula del reputat director de Olvídate de mi o Human Nature, Michel Gondry. Ara bé, no deixa de ser una collonada. Els que viuen a sou de les distribuïdores o s’han de guanyar la vida buscant-li les gràcies al que no en té, diran que és original, tendra i anticomercial. Res de tot l’anterior és indicatiu de qualitat. De fet, malgrat la idea sigui bona, una parella d’amics compromesos a aixecar un videoclub decrèpit a base de fer-se les pròpies versions dels grans èxits, la pel·lícula no deixa de ser melindrosa i infantil. No enxampa i tens la idea de demanar que et tornin els diners, cosa que no acabes de fer.

Valoració: Gondry, lluny del seu nivell habitual. 3/10

Lo mejor de mi (2007) és una pel·lícula honesta. Sobre l’amor quan tens vint anys i tot ho donaries pel teu enamorat, fins i tot un ronyó. Ara bé, en poc menys de mitja hora l’argument sobre amors folls, infidelitats i maduresa aconseguida a colps, passa a ser una pel·lícula sobre hospitals i malalties. I jo sóc aprensiu de mena. Original, sincera, directa però només recomanable per a patidors de l’amor a amb ganes de ser-ho.

Valoració: Ai, l’amor. 4/10

Elegy (2008 ) , la darrera pel·lícula d’Isabel Coixet compta amb un repartiment d’allò que ho diu de luxe: Penélope Cruz, en el paper d’una estudiant de literatura enamoradissa; Ben Kingsley, com a senecte professor seductor i Ben Hopper, com a reputat poeta. Tot plegat en forma de reflexió sobre l’amor, la sol·litud, el peterpanisme quan es frega la setantena, el compromís o el matrimoni. Interessant, ben plantejada, delicada però amb un final escabrós que recorda el de La vida secreta de las palabras, i que et fa pensar què malament està tot i com la tendència natural de l’individu (potser només de la directora i de mi) és optar per aquest costat fosc de l’existència humana.

Valoració: Coixet i la sol·litud humana. 5/10

Una resposta

  1. Doncs a mi la del Gondry em va fer riure moltíssim, un no parar. D’acord que és una mica una collonada, però hi ha moments d’una hilaritat espectacular. Per altra banda, és prou evident el missatge extremadament crític amb la indústria, molt directe tota l’estona. Jo li posaria com a mínim un 6
    Salut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: