Berlín (III): El llarg passeig

Dia de museus i dia de caminar i cansar-se. Els museus de Berlín, al menys els principals, acostumen a ser cars i a obrir tard: a les 10am. Si tenim en compte que tanquen a les sis, vol dir que cal córrer per veure’n una petita representació. I si li afegim que en ple pont de maig vol dir que hi ha milers de turistes eslaus, italians, catalans, espanyols i holandesos. Tot plegat implica cues i munions de gent a tot arreu; això sí, ben distribuïts per les sales gràcies a l’eficient servei museístic berlinès.

El museu de Pèrgam, la joia de la corona, sense ser decebedor no arriba a encisar com ho fa el British Museum o l’Arqueològic d’Estambul. La porta d’Ishtar i l’altar de Pèrgam certament són espectaculars però a banda d’algunes imponents columnes amb fris, i a manca de la famosa columna de Trajà ara apartada de l’exhibició, poca cosa et queda a la retina quan surts. Després de dinar, ja per la tarda visitem a corre-cuita el Museu d’Història alemanya, sense temps de sobrepassar la secció 1920-1950. Vegem una bona mostra de cartells i documents d’aquests anys tempestuosos. Tots ells, faltaria més, de primera mà i aquí queda la cosa.

A mitja tarda, passegem per la Unter den Linden, admirem novament la Porta de Brandenburg i ens endinsem, ara la Mili i jo tots sols, per l’espectacular Tiergarten, la veritable meravella ajardinada de Berlín. Quan portem prop d’una hora de gespa i bosc, i sense haver recorregut ni una quarta part del Parc, tornem novament a la Porta de Brandenburg per fer les darreres fotos by night. Resulta curiós comprovar com al voltant d’aquí s’aixecà el famós Mur, que de fet queda a l’oest de la Porta, a la mateixa banda on anys enrere, en plena Wilhelmstrasse, es trobarien tots els grans edificis dels comandaments nazis: cancelleria, ministeris, búnker, etc. Sopar a base de sopa i parrillada berlineses i a dormir amb mal de peus.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: