Socialistes vs Catalunya

Seguir l’actualitat política implica patir. Avui m’he despertat amb dues notícies terribles. La primera, Solbes descarta que el nou finançament entri en vigor a l’espera que el Tribunal constitucional acabi per netejar les aspreses d’un Estatut que no encaixa del tot ni amb la Constitució ni, sobretot, amb l’Espanya de sempre. Aquest és un fet que implicaria l’incompliment d’una llei orgànica i, per damunt de tot, la continuació de l’espoli. Ara mateix, però, obro l’Avui virtual i sembla que el ministre es retracta. Mal fet. Com les passades eleccions han demostrat, el PSOE pot pixar-se a la cara dels catalans a cost zero. Poden desfer-se de Castells, de l’Ernest Maragall o de qui sigui i el resultat serà el mateix: cap. La veritat, pensava que ja havien après la lliçó.

Pel que fa a ERC, la divisió de les quatre candidatures, l’aparició del nou llibre de Carod 2014 i l’evidència que la militància ja en té prou permeten albirar que aquest Tripartit II no superarà el proper Congrés de juny. Si el superès, mal fet: aniria en contra d’una evidència. Els independentistes no volem sostenir un socialisme que se’n fumi de l’autogovern. Aspirem a condicionar nacionalment qualsevol força política catalana o espanyola. Si, per contra, el Govern no superès aquest Congrés també feria mal fet. Perdre quatre-cents mil vots, dignitat, bous i esquelles com a resultat del suport als socialistes, no és un bagatge per sentir-se reconfortat

Si a tot plegat li afegim l’anunci de que Guardiola serà el nou entrenador del Barça, ja podem deixar-ho córrer. L’altre dia, en una conferència vaig sentir una sentència lucidíssima: ser pessimista és donar-se massa importància a un mateix. Tristament, jo sóc massa orgullós per no ser-ho.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: