Els disbarats de Carod ja no interessen

Tot sigui dit de passada, el que abans era motiu de guerra civil, revolució o d’entrada dels militars amb armes i canons per La Diagonal, avui ja no interessa. El fet que el vicepresident del govern anunciï una seccessió planificada o apunti que ens cal un exèrcit per ser un país normal, ja no mereix ni un titular de portada. Tot just una entradeta i mig full de pàgina interior. Curiós país aquest, l’espanyol, pel qual el mateix vicepresident, les mateixes declaracions però amb president diferent i circumstàncies polítiques igualment diferenciades, ja no interessen. Qui ha canviat: ERC, el seu ideari, el govern català, la desafecció de Montilla?

Els espanyols són els mestres de la polèmica caïnita, de l’ús de Catalunya com a boc expiatori, de la inflamació nacional. Però quan no interessem, quan la joguina ja no serveix per cremar un Tripartit, apuntalar un govern Aznar o erosionar un govern espanyol en mans de ZP, simplement ens llencen i ens arraconen. En això s’ha convertit el problema català: en un plat de segona categoria. Ara el que interessa són les trifulgues del finançament; les tensions internes entre conservadors i carlistes al PP; el nou pla hidrològic nacional, la crisi immobiliària.

Espanya esgota per centralista, mentidera, explotadora i antiliberal. Per a gota, la del mentider ZP, el que va pactar amb Mas l’Estatut(et) i ha arrambat amb tots els vots dels socialistes catalans: el que interessa són les persones, no els territoris. I nosaltres, com sempre, a respondre amb el somriure, la gracieta, la ironia i la desunió. La independència de Catalunya només pot prendre’s per un cop de mà: omplir-li les bosses als catalans, continuar comptant el dèficit que ens esquilma i aprofitar una pensada que abans arribarà d’Euskadi que no pas d’aquí per fúmer el camp. Ja no els aguanto més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: