Cap de setmana a Arbúcies

Vint-i-quatre hores ben administrades poden donar per a molt. Anem carregats de sacs de dormir, llit inflable, plumó, coixins i roba de recanvi. Som cinc i espai a la furgoneta no en falta. La qüestió és acomiadar-nos de la casa d’Arbúcies que la companya de l’amic José Luis ha despullat de mobles i ha posat a la venda. Tenim hores per endavant i un munt de bars, restaurants i casinos per visitar. Al vespre de dissabte, les colles que han vist ploure de valent, surten als carrers per preparar l’enramada d’aquest any. Al matí de diumenge els carrers de la vila dibuixaran mosaics de flors i els visitants trauran fotografies i s’atapeiran contra les parets per fer pas als vianants.

Arbúcies té carrers costeruts, carrers peatonals, un arbre gegant situat davant d’un museu etnogràfic i també hi té un munt d’immigració de l’Àfrica subsahariana i del Magrib. Es concentren en els bars, s’apleguen dempeus al carrer o es troben en el locutori o la mesquita. Tanmateix, com la immigració espanyola va ser minsa o es va integrar abans no arribés la nova onada, la mà sàvia, conscienciada i independentista de l’anterior alcalde de les CUP va fer-hi miracles. La vila, envoltada d’un coixí prou gruixut de catalanitat presenta unes estadístiques de presència de la llengua al carrer que serien l’orgull de qualsevol ciutat o poble de la costa de Barcelona.

Dormim, llegim, passegem, expliquem acudits i confidències. Al costat del riu un camí humit per la pluja del dia enfila muntanya amunt, dibuixa clarianes i deixa veure el Montseny. Al matí de diumenge, el sol escalfa però no ofega i fem via fins al Molí de les Pipes on mengem opíparament i faig comptes del pes que hauré guanyat aquests darrers mesos. Em vénen al cap records de la darrera vegada que vaig ser-hi. Farà uns deu anys, conduïa un Seat Ibiza B-2054-LT d’agost del 1990. Recordo que vaig menjar igual de bé, vaig mirar les mateixes fotos que retrataven l’Arbúcies de començament de segle i vaig tornar cap a Barcelona amb una nòvia diferent.

Una resposta

  1. Arbúcies també té Teatre de Guerrilla

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: