Idea per a un article sobre Israel

Agafeu una mica d’història d’Israel. No cal anar tan lluny com tres mil anys, que és el que a ells els serveix d’excusa per muntar el Cristo. Agafem-ne només seixanta. Vestim-ho amb llenguatge nacionalsocialista: expulsió, races inferiors, guerra, sentit de superioritat, paranoia i camps de concentració. Agafem uns quants autors preferiblement jueus. No cal que sigui preferiblement, agafem-los directament jueus. Podem prendre Hannah Arendt i en Ilan Pappé. Agafem alguns textos, cites literals preferiblement. Subratllem com es pot ser jueu i reconèixer que el sionisme va ser un error que va condemnar el poble jueu a l’odi d’una part gens menystenibe del món (àrab inclòs).

Agafem ara anècdotes d’un palestí amb passaport israelià. Un barri de Jerusalem est, el clavegueram per construir, i les escombraries que es recullen un cop per setmana. Posem una vaga fiscal, una patrulla de l’exèrcit que espera a la sortida del carrer de sorra i que, acompanyada, d’un funcionari d’Hisenda, s’enduu els que no han pagat les taxes municipals. Afegim-hi taxistes que no entren en les zones ocupades, controls policials arbitraris, barreres de seguretat en territoris que no els pertanyen i parlem de Gaza, el camp de concentració més gran que es coneix.

Finalment podem parlar de Hamas i de com la Unió Europea ha propiciat el cop d’estat d’Al-Fatah sobre els legítims vencedors de les eleccions democràtiques. També podem fer comentaris sobre què vol dir ser ciutadà de segona pel fet de ser d’una creença diferent, parlem de racisme sobre els jueus de procedència etíop, de bosses de sang que van a les escombraries en funció de qui fa la donació i de làpides amb creus gamades. L’article acabaria amb una similitud entre 1984, el llibre, i un estat que només sobreviu gràcies a l’odi i la guerra permanent. Me’l publicarien? L’escriuré algun dia?

2 Respostes

  1. Estic llegint el llibre “La cova del sol” i és inpressionant. És tant trist que un poble es pugui menjar un altre. Fins i tot lluitant, i sense lluitar com nosaltres, desapareixerem.

  2. Ostres, esperem que nosaltres no siguem els següents! Per altra banda els palestins tenen quelcom a favor seu: la població i el nombre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: