Tres pel·lícules (més)

Al Otro lado (2007), de Fatih Akin, reprodueix la història d’un amor improbable: el d’una activista turca exiliada del seu país i una somniadora estudiant alemanya. En mig d’aquest ball, una mare que fa de prostituta, un home que s’enamora d’ella, un fill turc-alemany professor de literatura que torna al seu país i una mare que plora la seva filla morta. Tot filmat amb una destresa, una seguretat en el ritme, un to i un interès que demostra que un bon guió val el que molts grans pressupostos junts. Si vas gaudir de Contra la pared, amb les seves imatges d’Estambul i el contrast cultural entre Alemanya i Turquia, aquest film resulta encara millor.

Valoració: gran idea, extraordinària resolució

9/10

Caos Calmo (2008), d’Antonio L.Grimaldi, és l’encisadora representació d’un home que perd la seva dona. Entristit però ferm té una pensada: quedar-se cada dia a l’entrada del col·legi de la seva filla petita per esperar la seva sortida. Una història de sentiments, de dolors soterrats, de confiances i confidències on el nostre protagonista (Nanni Moretti) analitzarà la seva vida, les seves relacions i la seva feina des del parc d’una plaça. Per veure on rau la superioritat humanística dels italians: en la seva sensibilitat

Valoració: bona idea, millor resolució

7/10

Honeydripper (2007), de John Sayles, és una pel·lícula feta amb bona voluntat, carinyo pel tema, però resulta insofriblement lenta, previsible i el que és pitjor, mediocre. En l’Alabama profunda, pels volts de l’any 50, el propietari d’un local abocat a la ruïna decideix fer una darrera juguesca a tot o res: contractar un guitarrista de renom per poder pagar els deutes pendents i redreçar la marxa del negoci. A partir d’aquí la resta del film és un païsatge en un tren de rodalies del qual coneixes l’estació d’arribada però no l’hora.

Valoració: bona idea, dolenta resolució

5/10

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: