Sud-àfrica (XII): Swellendam

Swellendam

El matí de diumenge a Mossel Bay ens agafa al llit i amb pluja. Na Mili ha tingut la gosadia de llevar-se abans de les set per veure la sortida del sol. Jo, com la disposició de la nostra habitació i del llit ho permeten, he obert un ull i he continuat dormint. Res d’especial. A les deu ja som sobre el cotxe i enfilem la Garden Route en direcció a Ciutat del Cap/Kaapstad/Cape Town/Capetón. El paisatge és realment verd (o groc) però cal suposar que a la primavera els colors s’intensifiquen. Tanmateix és un bell trajecte amorosit amb una mica de pluja i vent de costat que fa més distreta la conducció per l’esquerra.

A l’hora de dinar hem arribat a la bella població de Heidelberg que alguna cosa tindrà en relació amb la seva cosina alemanya. La voltem i decidim que no és prou maca. Uns quants quilòmetres més enllà, l’atzar i la insistència de na Mili fan que encertem l’entrada a Swellendam per la banda més atractiva del poble. Es tracta d’una vil·la de grandària indeterminada, construïda contra les muntanyes del Langeberg i que als nostres ulls pren la forma d’una població alemanya o austríaca amb construccions colonials victorianes o del temps de la Companyia Holandesa d’Índies Orientals. De fet, Swellendam és una de les primeres bases d’exploració dels holandesos en aquestes terres meridionals (la tercera, per ser precisos) i última frontera de Sud-àfrica cap a l’interior a finals del s.XVIII.

 

 

 

Ens allotgem al B&B Cypress Cotage, una construcció de dos-cents anys d’antiguitat remodelada a meitat del s.XIX a la manera anglesa. Cada casa té una història i aquesta també té la història dels seus actuals amos: una encantadora parella per sobre dels quaranta que va decidir fa només uns mesos trencar amb tota la seva vida anterior i venir cap aquí (ella, responsable de recursos humans d’una empresa farmacèutica; ell, funcionari del servei diplomàtic – he cregut entendre). Dinem com uns senyors a una antiga llotja maçònica ara convertida en restaurant, fem una llarga migdiada, fem veure que sopem i tornem a dormir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: