Diada 2008

Després d’un matí calorós i humid, descanso els meus reials a la biblioteca de l’Ateneu. Avui m’he llevat amb la vista posada en l’edifici de davant de casa. Estret, de dos balcons per replà i cinc pisos en total. Tres estelades. Gens malament. Sants resisteix. Precisament allà on viu la gent més jove. Parelletes per sota els trenta anys alguna de les quals, si pares bé l’orella, pots sentir en els seus moments d’intimitat més intima. Un motiu per a l’optimisme, doncs.

L’itinerari ha començat a l’estàtua de Rafael de Casanova, amenitzada pels comentaris de l’amic, literat i historiador de les llegendes de Barcelona, Joan de Déu Prats. Al nostre costat, la seva nòvia Vanessa i l’amic José Luis (que es queixa si no l’esmento en aquest bloc). La meva impressió és que, si fa no fa, cada any és el mateix. La mateixa radicalitat verbal, un increment en la profussió de samarretes i motius gràfics i novament l’intent, d’alguns, de vincular independentisme i socialisme. Per favor, com si el primer per ell mateix no fos prou difícil i el segon prou indesitjable.

Tot seguit, baixada pel Passeig Companys. Uns energúmens que escridassen el president Laporta, en J,B.Culla que xerra amb el president de l’Òmnium, en Víctor Alexandre que fa veure que signa llibres, els d’Acció Cultural del País Valencià que expliquen com els han suprimit TV3 i uns eskolaris que ballen un aurresku primer i un ball de bastons després. Aplaudiments. Fa una xafogor d’espant. Al Parc de la Ciutadella aixequen castells. Pujol i Ferrussola, incombustibles, reparteixen somriures, converses i encaixades. Al Fossar de les Moreres, un de HB-Euskal Herritarrok-PCTV-ETA ens ven la seva visió dual del món. Unes joventuts a mig camí del libertarisme i l’independentisme desfilen. I jo penso que, ai, si algun dia totes aquestes energies es poguessin canalitzar en la mateixa direcció…

Bona Diada per l’Imma i per a tothom.

2 Respostes

  1. Jo visc en un francobloc de per Badal i hi havia més de 10 senyeres i 4 o 5 estelades penjades, i a tots els blocs del voltant n’hi havia, un fins i tot tenia una senyera amb pal i tot a l’àtic. Mai n’havia vist tantes.

    Ara vaig a treure l’estelada que se’m mulla.

  2. Això vol dir que Sants segueix sent font d’associacionisme i mobilització.

    Celebro la bona notícia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: