El nivell dels nostres polítics

Fa només uns minuts llegia el llibre de Xavier Roig, La dictadura de la incompetència. Després d’uns capítols on la seva defensa descarnada del lliure mercat ballava incongruent davant d’unes notícies que ens mostren l’aberració capitalista, finalment m’he rendit als seus arguments. No és ara ni aquí el moment per plantejar les múltiples fiblades que aquest treball llença contra d’adotzenament generalitzat. Una sí, però, em serveix per fer una reflexió escrita: ens mereixem els nostres governants?

Només utilitzaré una dada del seu llibre. Apareix a la pàgina 48: el 68% dels parlamentaris catalans tenen el sou assegurat de per vida. Són funcionaris que no coneixen res més que el salari fix, el blindatge del lloc de treball i uns comitès de treballadors la feina dels quals no és altra que assegurar a compte de l’erari públic (el sector privat) unes condicions laborals de les quals només gaudeixen ells. Mirem ara els nostres parlamentaris, mirem ara el nostre president i alguns membres del govern català i fem-nos la pregunta següent. El conseller Huguet, també conegut pel Lenin de Manresa, què sabrà ell d’Indústria? I na Tura de justícia? I Baltasar d’habitatge? La resposta és res, tot i que també podria ser a hores d’ara alguna cosa gràcies al curset que aquests darrers anys els hem pagat tots nosaltres.

Al nostre govern no li calen grans llumeneres perquè de fet no fan altra cosa que administrar el corral. La nostra societat, camí de la italianització definitiva, comença a aprendre a viure al marge dels polítics i de la política. Reblem el clau. I Montilla qui és? Algú es creu que aquest individu, incapaç de vocalitzar, amb unes dots de seducció i socialització que no desitjaria a un enterramorts, i amb una capacitat de lideratge pròpia d’un comptable de Cornellà, pot realment dirigir el nostre país? Això és el que tenim. Això és el que hi ha. A veure si la crisi, la desfeta estatutària davant del Constitucional i la renúncia dels 25 congressistes catalans del PSC a defensar els interesos de qui els ha votat, ens ajuda a despertar a tots plegats. El present de Catalunya és fosc però de nosaltres depèn que no sigui negre.

Una resposta

  1. La nostra societat està immersa en un son profund.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: