Segon incompliment o la dignitat dels catalans (3)

Molts ja van/vem dir, amic Saura, desconfia del mentider perquè menteix. Tot i que l’amic Saura no és un amic qualsevol, és un dirigent d’un partit en el govern i de la mà del qual existia la possibilitat de dur al Congrés a donar explicacions sobre tanta mentida al president del govern espanyol, l’indigne ZP, també conegut per l’amic de Catalunya. Però el senyor Saura va caure de quatre grapes, vull creure que per innocència i sospito que per alguna cosa més greu.

I avui, qui va anunciar l’AVE un any abans que arribés, qui va dir que respectaria el text estatutari que sortís del parlament, qui va prometre Rodalies de RENFE però ens va negar els diners que costa fer-lo rutllar, qui havia de donar-nos un nou finançament, ara sí, aquest algú ha desaparegut, s’ha fet fonedís i ha insultat al senyor Saura i darrera de la seva cara a tots els catalans que estan governats per ell. I no arriba el finançament com tampoc han arribat les inversions signades i segellades en forma d’una llei orgànica de l’estat.

Perquè l’estat s’hi pixa, perquè els nostres dirigents naveguen i perquè, molt em temo, darrera d’aquest pla A no hi ha pla B. Catalunya ja està amenaçada en la seva sostenibilitat financera, de la mateixa manera que en la seva legitima (de legitimitat espanyola, és clar) capacitat d’autogovern. El 9% dels nostres ingressos van a parar a altres autonomies, algunes de les quals reben al final més que no pas nosaltres. Catalunya ha rebut un milió i mig d’habitants en deu anys. I el govern amic, el mateix que va mentir una i altre vegada, té ara l’excusa de la crisi econòmica i la de la sentència d’un Tribunal constitucional tan desprestigiat com l’estat que l’acull. I nosaltres seguim aquí i els nostres dirigents, aparentment, segueixen sense Nord. I aviat anirem tots pel pedregar gràcies als incapaços que han liderat aquest esperpent.

Una última nota: diu molt a favor de la llibertat d’expressió en aquest país, l’objectivitat i l’ètica periodística que El País i El Periódico no recullin ni l’incompliment ni la roda de premsa que ha fet avui el Conseller Saura en la qual, a banda d’admetre la nova mentida, ha anunciat que votarà en contra dels pressupostos de l’estat. Quan convé i per qui convé, ni una cosa ni l’altre són notícia.

VIC ME

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: