Un nom per a la història: Muntazer al-Zaidi

Muntazer al-Zaidi és el nom del periodista que ha fet el que nosaltres no hem pogut fer: aixecar-nos en mig d’una roda de premsa de George Bush a Bagadad i agrair-li metafòricament per tota la vergonya, per totes les manifestacions, per tots els morts, mutilats, perseguits, torturats, calumniats i enganyats que han generat aquests cinc anys de vergonya nord-americana a l’Iraq.

Iraq és avui un país enfonsat, dividit, enfrontat però és també un exemple de quin és el camí que Occident no podrà seguir ja més. No pot moralment: per prepotència i per bel·licisme. I no pot políticament: perquè cada cop som menys i més pobres davant les noves potències naixents; les mateixes que financen els nostres dèficits i aviat compraran les nostres empreses.

Muntazer al-Zaidi és un noi de vint-i-vuit anys que s’ha convertit en un heroi de la nit al dia. Tot gràcies al seu gest d’agrair-li al President dels EUA la seva incompetència amb una bella metàfora àrab, la de la sabatilla, i titllant-lo de gos. Un gest que l’ha dut a la presó però que per a tots aquells que ens vam manifestar recurrentment contra la bogeria d’Occident en la seva agressió a l’Iraq, ens reconforta i ens fa pensar que realment hi ha un lloc i un moment on els culpables i els idiotes pagaran pels seus actes.

Aquest cop el lloc va ser l’Iraq, el dia ahir i el seu protagonista un periodista que es diu Muntazer al-Zaidi. I em vénen ara al cap els amics iraquians que vaig fer ara fa uns anys i penso en com les deuen estar passant ara i sospito que almenys estaran rient per dins.

Una resposta

  1. “ens reconforta i ens fa pensar que realment hi ha un lloc i un moment on els culpables i els idiotes pagaran pels seus actes”. No són aquestes paraules plenes de venjança, rancor i odi? Vols dir que estàs en condicions per fer judicis morals sobre occident?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: