Castres-Albí-Ceret

El matí del 31 sortim amb el cotxe ple de fang i maletes en direcció a Tolosa de Llenguadoc on ara farà quinze anys vaig sentir pel carrer una mare i un fill gitanos parlant en occità. Ja està fet l’incís. Circumvalem la capital i arribem a Castres passades les quatre. La primera nit de l’any nou (i la segona) la passarem a una masia francesa del XIX degudament restaurada amb un to entre chic i classicot. El meu natural evocatiu em porta als dies en que volia viure en un món bucòlic i pastorívol com el d’Anne of Green Gables, si fa no fa com el que es veu des de la finestra.

Cap d’any a un restaurant decadent a Roquebrune fent passar les hores a cop de vi, cava, champagne i acudits i pensades més o menys gracioses que ens porten fins més enllà de les dotze. Al matí següent, embarcat ja Joan de Déu en un tren que el porta fins a Barcelona, passegem per una Castres morta, absent de vida com totes les viles franceses, particularment en un primer dia de l’any.

Albí té més vida, no en va té una catedral vermella imponent i un museu de Toulouse-Lautrec més aviat decebedor, amb aquest regust de presa de pèl que també trobes al museu Picasso de Barcelona. De referències a la creuada contra els albigesos, en vint-i-quatre hores, només he pogut trobar-ne, i encara tirant pilotes fora, en un prospecte turístic. A Albí, val a dir, fa un senyor fred, les llibreries no són res de l’altre món però els cafès per prendre el te són d’un afectat que assadolla les expectatives més exigents.

En definitiva, unes vacances viatjades, com ens agrada a nosaltres, sense cap descoberta fabulosa però que no ha estat malament del tot. Per acabar el dia fem un plat du jour a Ceret que paga la pena, una vila ben maca i que els francesos han fet ben bé seva.

3 Respostes

  1. Quan vaig a Barcelona, trobo que els espanyols l’han fet ben bé seva…

  2. Cada dia més, sí, tens bona vista.

  3. Sempre ens quedarà…l’Alguer

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: