Temps per la Política

Aquest govern nostre, l’actual Tripartit, ha après la lliçó ben ràpid. Ara que les xifres d’aturats plouen, que el finançament no arriba, que les competències no es traspassen i la llei no es compleix, ara han decidit que és temps de gestionar. Ho deia en Bru de Sala ara fa uns dies a La Vanguardia, precisament quan li toca a ell conduir el flamant nou Consell de les Arts.

Però en Montilla ja fa mesos que ens ho va dir. Ell no enganya perquè tampoc parla. La seva àrea d’expertesa és la gestió. Si m’estiren de la llengua diré que les habilitats que se li suposen, a nivell polític, a tot estirar arriben a la micropolítica: la de fer males cares, la de les reunions en veu baixa als passadissos i fer complir el pacte de ferro que permet que IC-ERC i el mateix PSC-PSOE seguin al Consell de Govern.El problema, el greu problema, és que la casa s’ensorra. L’economia cau, el prestigi del nostre govern naufraga, els problemes socials comencen a treure el nas i el finançament pactat a les Corts, segellat i rubricat ara fa dos anys i mig, encara està encara per veure.

Catalunya necessita POLÍTICA en majúscules. Algú que miri les parets però fixi la vista més enllà, algú que conegui els límits però plantegi les alternatives. Algú que gosi proposar camins nous, diferents. Obama és un exemple d’aquest estat de coses. Sarkozy, segons uns altres (els que n’entenen), també. No de que ells siguin la salvació de res, sinó de que pel vell camí no arribem enlloc. I Catalunya? Catalunya ha de triar entre gestors o polítics. I ara la gravetat de la situació demana pas per a la política.

Una resposta

  1. La veritat es que en Montilla no es un gran lider, el seu paper hauria de estar a la segona fila.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: