Quim Monzó amb Jordi Pujol

Aquest matí el CEJP ha convidat a Quim Monzó a un esmorzar amb periodistes. Hagués pagat per anar-hi però tampoc he fet cap esforç per ser-hi, la veritat sigui dita. M’hagués agradat veure l’encaixada de Monzó amb el president Pujol. Mira que n’hi ha deixat anar de bones, en Monzó, al llarg dels 23 anys que l’anterior va exercir el càrrec.

Rellegint ara la nota de premsa no veig cap sorpresa respecte el que havia escoltat de l’un i de l’altre. Monzó pessimista, sense deixar lloc per a l’esperança i carregant contra el fals progressisme, contra la mentida de la immersió i contra el gran lema dels poders públics de la Transició cap aquí: Depèn de tu. Particularment cert quan hi ha mecanismes legals, posem la llei dita de Normalització Lingüística, que no s’apliquen en bé de la pau social i en mal d’un país que hauria d’aspirar a que les lleis fossin alguna cosa més que paper mullat.

Pel que fa al President, el seu amor pel país fa que caigui novament en el discurs del voluntarisme. Pujol fa bo tot el que ve després i això és molt trist per qualsevol que vegi i que pateixi la realitat que ens envolta. Monzó diu que el país està desapareixent i molts hem dit i diem que el país es desfà, que, com diria Monzó, ja només en queda un hol·lograma. Ho va dir en Josep Guia en el seu llibre És molt senzill, digueu-li Catalunya: el país es perd en els extrems. Avui podem mirar Alacant i aviat podrem mirar de la mateixa manera Ciutat Meridiana, L’Hospitalet o Tarragona. El problema ve de la incapacitat per aplicar respostes tan contundents com imprescindibles. L’única esperança que em queda és que l’escalfament nacional i civil acabarà per petar per alguna banda. I a l’escalf de la crisi, en això, veus, sí que sóc cada cop més optimista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: