Dos mesos amb Six Feet Under

La tradició d’aquests dos mesos darrers ha estat la de passar els vespres amb aquesta telesèrie americana. Per als qui no la coneguin es tracta de la vida d’un família que regenta una funerària. El que té d’especial és la particularitat dels personatges. Hi trobem Nate l’idealista. David el perfeccionista germà gai, Claire, l’artista frustrada i escèptica. Keith, el noble. Ruth, la plorosa mestressa de casa. Brenda, la superdotada i addicta al sexe dona de Nate. Rico i Vanessa, els empenedors latins i socis sobrevinguts de la funerària.

Tots els episodis començaven amb una mort. N’hi havia de divertides, de tràgiques, d’aparentment impossibles. Cada episodi es desenvolupava amb la cerimònia de comiat a ca’ls Fisher com a teló de fons. I en cada episodi la imaginació i la capacitat de transgressió dels guionistes anava pujant. L’acceptació de l’homosexualitat de David; de la ninfomania de Brenda. Els enamoraments dels personatges; els trencaments. El món de la droga; la violència, les misèries familiars, el sexe més o menys explícit, la incorreccio política. Tot marca de la casa del director d’American Beauty que aquest cop duu els seus recursos a l’extrem. Six Feet Under dóna a la televisió categoria de teatre grec, han arribat a dir.

I aixi hem anat complint amb el nostre ritual de veure les desgràcies cada cop mes enrevessades d’aquesta família de disfuncionals i histriònics membres. I alguns dels protagonistes han mort i a d’altres els haguessis assassinat tu. Individus dèbils, vitals, innocents, esperançats però amb el fat terrible que se suposa ha de dur a sobre qui regenta un negoci d’aquesta mena. I ahir ens vam acomiadar dels 63 episodis d’aquesta sèrie. Alleujats de treure’ns de sobre tant de patiment però amb la tristesa que et dóna haver d’acomiadar-te d’una bona novel·la que, sense adonar-te, ja és part de tu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: