Montilla… i el finançament?

Zapatero va guanyar. I Catalunya? Segons Montilla i Chacón, deu ser que sí. Jo encara no ho veig per enlloc. Ciutadans enganyats i ara, amb la crisi, distrets . Si el passat mes d’agost encara era un bon moment per pactar el finançament i de passada complir la llei, ara ben segur que no ho és. La gent té altres prioritats, el govern central també. En especial la de salvar el cul davant d’aquest deteriorament tan avançat de les condicions de vida.

En aquest context, tant se li’n dóna al govern de l’estat complir els seus compromisos amb els catalans. De fet, és millor no fer-ho. En el joc de suma zero que és Espanya, donar-li res a Catalunya és restar-li a Zapatero. Particularment ara que vénen les eleccions basques i gallegues., amb el finançament qui dia passa any empeny. Continuen els missatges positius de la vice-presidenta espanyola dient que les coses avancen. Però la mentida, per recurrent, ja ni t’indigna. Ens ho creiem perquè no ens queda cap altre excusa per no creure’ns-ho. Seria tant com dir que ens han pres el pèl massa vegades.

I en aquest context, la consellera Geli que diu al diari que està preocupada per com finançararà les millores sanitàries. I en Castells, el mateix que havia anunciat un vot negatiu als pressupostos de l’estat, que cada cop que surt per la tele fa pitjor cara. Això sí, avui nou publireportatge de la Generalitat a La Vanguardia deixant-se els quartos per fer veure que administrar la misèria no es problema. Preveig que la cara de Castells empitjorarà progressivament però tinc l’esperança que si realment, el dia que arribi, el finançament no és suficient, una barreja d’indignació i sentit de la vergonya farà saltar pels aires aquesta vergonya de Tripartit. Aleshores tindrem altres problemes, però almenys no aquest.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: