La manifestació dels 10.000. Dia -1

D’aquí a vuit hores un taxi em portarà a l’aerport i d’allà un avió fins a Brussel·les. Segon vol en una setmana cap a la capital comunitària i espero poder explicar aviat tant un com l’altre. El vol del dilluns va ser per anar a veure ni mes ni menys que l’OTAN. Ja en parlaré. El vol de demà és el que haurà d’aplegar 3.000, 4.000, 10.000 catalans en la primera manifestació independentista que mai els catalans hem fet a Brussel·les. El món canvia, i aquesta manifestació parteix de dues novetats importants: la primera, la forma de convocar-nos, per internet; la segona: la destinació, la capital d’Europa. Sens dubte una nova fita del nacionalisme català. Farem història.

Els catalans tenim una cosa de bona. Podem ser uns obsedits per la nostra cultura, uns esceptics permanents, uns pactistes irredents i uns molt mal seguidors dels nostres líders (quan  els tenim). Ara bé, som tossuts com nosaltres sols. Som capaços de plantar cara a un intent de genocidi lingüistic com el viscut després del 39 i seguir aquí. I no defallir. I fer de l’esperança el camí d’una victòria que juga contra elements i institucions molt més poderosos que no pas nosaltres.

Els que ens trobem demà a Brussel·les, esperem que molts, demostrarem al món, a Espanya, però sobretot als nostres polítics que la nostra tossuderia és molt mes important que no pas l’alçada dels nostres reptes. Per això vencerem, perquè no defallirem mai. Podem estar tristos, decebuts, sentir-nos abandonats o perplexos. Però ni les renúncies dels uns ni el menyspreu dels altres podran amb nosaltres. La terra és i serà per a qui la treballa. Per a qui amb l’esperança farà moure les muntanyes. Aquesta, ben segur, serà la lliçó que donarem a tots els que vuguin parar d’orella.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: