Si és veritat que…

… Zapatero pensa despatxar “el problema catalán” amb 1.400 milions d’euros, es despatxarà alguna cosa més que el problema del finançament. Es despatxarà el Tripartit, els governs d’esquerres a la Generalitat i qualsevol lectura possibilista de les relacions de Catalunya amb Espanya. La situacio és greu, molt greu. El que el passat 31 d’agost, quan teòricament expirava el termini de dos anys per pactar el finançament, no va poder ser per falta de temps, ara no pot ser perquè no hi ha diners a caixa. Espanya menteix, Espanya incompleix.

I les conseqüències seran greus perquè, d’entrada, ja ho estan sent ara. Greus en plena crisi econòmica i amb un govern que ha gestionat els seus recursos tan malament com ha pogut. Aquest matí ens assabentàvem per ràdio que el que Castells no va aconseguir de Solbes ho ha acabat demanant… a l’exterior! Catalunya ha emès 5.000 milions d’euros de deute públic a un cost desconegut i sense que els mitjans se n’hagin fet ressò. Com pot ser? Una herència més del desori pressupostari d’un govern que gasta però és incapaç d’ingressar. Ni tan sols de la mà del govern amic. Una nova medalla a la incapacitat  socialista.

La xifra final no seran 1.400 milions,  aquesta és la banda baixa. Esperem que tampoc 2.000 i tant de bo s’acostessin als 2.500 milions que espera Puigcercós. El fet evident és que no s’arribaran als mínims esperats. El fet inqüestionable serà que l’únic trumfo en que es basava tota l’acció de govern d’aquest desgraciat Tripartit-2, el miratge del finançament,  se n’anirà a l’aigua. I amb ell s’incrementarà el desencís, fins i tot dins les files dels obnuvilats militants d’ERC. I si els nacionalistes d’aquest país, especialment els que hem votat ERC fins fa quatre dies, som conseqüents, ens estarem de renovar-los la confiança com a mínim per un parell de dècades. Per ser uns gestors inútils, per trair el seu electorat nacionalista i, sobretot, per presentar una acció de govern globalment esquifida i vergonyosa. No patiu que el vostre deute ja el pagarà qui vingui darrere. No sereu vosaltres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: