El Tripartit contra tots

Tal i com estan les coses aquest Tripartit no hauria de durar ni un dia més. Avui apareixia en un article de Barbeta a La Vanguardia la tesi que faig meva. En síntesi i complementant la idea del periodista, a Catalunya, ni hi ha política social, ni n’hi ha de nacional, ni hi ha els diners ni la capacitat per fer una cosa o l’altre. L’única cosa que hi ha és el que pervertint les paraules de Nietzsche en diríem voluntat de poder. Millor dit, de cadira de govern.

A Madrid, el govern de ZP es troba més sol que la una. Sense aliats, vergonya ni capacitat de generar la més mínima confiança. Ni per resoldre la seva solitud politica ni per resoldre, què dir, la crisi. La meva opinió és que si no han remodelat encara el govern (i és qüestió de temps) és perquè la crisi els propers mesos serà tan greu (bancs i caixes fussionats o salvats; atur a 4M, 4,5M i fins a 5M de persones) que no es tracta de cremar cartuxos abans que no arribi l’anunciada debacle. I en aquesta tesitura, la situació només es resol fent una cosa: oferint-li a Catalunya el finançament o, principalment (i és mes econòmic), donant-li a CiU unes eleccions anticipades.

Però vet aquí que el PSC sí que és autònom per una sola cosa només: per no anticipar eleccions, per mantenir el Tripartit. Per això no li cal que els 25 diputats a Madrid votin en contra del PSOE. El PSC es una voluntat de poder pura. I ho es, com ho són IC i ERC perquè coneix l’alternativa que suposaria anar a unes eleccions anticipades. La publica El Periódico avui: passaria per perdre les eleccions i donar el poder a Mas. CiU adelanta el Tripartit en intenció de vot.

A això ha quedat la voluntat de canvi del PSC. A això veiem reduïda la revolució nacional proclamada per ERC. Simples i pures ganes de mantenir-se contra l’evidència en el càrrec. El país necessita un revulsiu però encara que l’economia s’enfonsi i el finançament no arribi, el Tripartit continuarà aferrant-se a la poltrona tot el que pugui. Aquesta és la trista veritat dels que diuen deixar-se la pell pel país: aferrar-se al Dragon Khan tant com puguin. I Puigcercós que ho vol i les bases que ho toleren.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: