Castració química a l’Estatut

El passat diumenge Toni Soler es referia al balanç d’aquest Segon Tripartit. El resultat global no és zero, és menys que zero, deia. El dilluns, la periodista espanyola Victoria Prego ja anticipava el que li succeirà a l’Estatut de Catalunya al Tribunal Constitucional. El títol no pot ser més explícit: “Castración Química“. Qui el vulgui llegir que el llegeixi. L’essència: el debat en el si del Tribunal Constitucional ja fa molts mesos que s’ha acabat, el problema és com dir el que no es pot dir (que el seguen), quan dir-ho i en quin context. Perquè ens entenguem, quan farà menys mal. En recomano vivament la lectura.

La meva tesi del que succeirà ja la dic: es produirà el que diu l’article. L’hecatombe arribarà després de l’aigua de maig de les Rodalies i el Finançament. El guió del proper mes passarà per una baixada moderada de pantalons. El mes finalitzarà amb uns resultats mínimament honrosos (posem 2.000-2.500 M€ i un pressupost extra, mínim, per justificar el traspàs de Rodalies) que facin veure que mantenim la dignitat. El balanç dels mitjans i el balanç polític serà el del mal menor. El PSC i els seus acòlits d’Esquerra i ICV podran contemporitzar amb el resultat i fer com si plogués. CiU criticar-lo i fer d’opció nacionalista.

Tot seguit, al juny, passades les eleccions europees, caurà la retallada del nostre autogovern. Tot plegat amb el beneplàcit de la formació independentista. Serà una derrota en tota regla però, un cop més, com les formes no es perdran gràcies a les engrunes de maig, la unitat de destí en l’universal que forma el tripartit aguantarà. Vigilem. Aquest és el moment crític per decidir quina mena de nació som. Si, com avança l’article de la Prieto, acceptem la retallada a la Conde-Duque de Olivares “sense que es noti la diligència”, acceptarem també que el nostre destí no el marquen els catalans sinó que el dictaminen els jutges espanyols.

I aquesta serà una lliçó importantíssima per al sobiranisme parlamentari i per als votants catalans. Veurem com l’estratègia d’ERC, de manera clara i definitiva serà la de fer-li a l’independentisme el mateix que el PSOE-PSC ha fet amb el socialisme: anorrear-lo, assumir-ne la marca i després pixar-se a sobre de voltants i militants. A això quedarà reduït el sobiranisme a ERC.

Post scriptum. Avui, per anticipar-se a la Diada de Sant Jordi, Catalunya Ràdio ja ha perdut la seva incontestable plaça de referència en la radiocomunicació a Catalunya. Una nova medalla al Govern Tripartit.

2 Respostes

  1. Bona Diada de Sant Jordi!!

    Bons llibres, bones lectures!!

  2. Igualment!! I a sobre fa un dia fantàstic!

    😉

    Dav

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: