Ramon Tremosa al Via Fora de Sants

El passat dimarts, entre partit del Barça i partit del Barça, assistim a la xerrada (conferència, en el seu cas) de Ramon Tremosa. En Tremosa és actualment un dels grans teòrics de les infraestructures i la logística a casa nostra, a banda d’un nacionalista convençut. Per això, sembla ser, n’Artur Mas decidí que ell havia de ser el candidat de CDC a les eleccions europees. Certament un home amb més empenta i més embranzida que no pas el pedant i ideològicament ambidextre (vegeu-lo ara) nét d’en Cambó.

Tremosa s’ha deixat aconsellar bé i ha decidit enfocar les eleccions en clau econòmica. Coneix el país i coneix les seves empreses. També les seves necessitats econòmiques. En les distàncies curtes es mostra com un soberanista real però també, fet que cal agrair, com un realista pragmàtic que sap (o intueix encertadament, vaja) el que es va a fer a Europa. Que, en la seva posició, la independència es guanya graó a graó. També cal agrair-li que no tingui el domini de la ziga-zaga retòrica que gasten els politics professionals. Si hi ha una cosa de bona dels economistes, una part d’ells si més no, és que toquen de peus a terra i no t’emboliquen amb respostes que res tenen a veure amb la pregunta plantejada.

El fet particularment interessant d’aquestes eleccions és que CDC presenta per primer cop un candidat definitivament independentista en el primer lloc de la llista. Un candidat capaç d’adreçar-se a aquesta colla d’empresaris i directius porucs que a hores d’ara ja haurien de saber que, per reclamar amb convenciment el traspàs de la gestió del Prat (una de tantes ensarronades del PSOE-PSC i la pinça funcionarial espanyola), l’únic que ens manca és exigir la independència. En paral·lel en aquesta cursa, trobarem el candidat de la desprestigiada Esquerra, Oriol Junqueras, candidat ideal per a tots aquells que vulguin continuar combregant amb rodes de molí o que trobin que votar a CiU exigeix un replantejament ideològic excessiu.

VIC ME

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: