“Humillado el himno nacional”

Se sabia, s’esperava i efectivament es va produir. Una part important, importantíssima (“majoritària” segons TV3) de les aficions que es van trobar ahir a Mestalla van xiular l’himne espanyol. Què s’esperaven? Els bascos tenen moltes coses per agrair a aquest himne: la dispersió de presos, la  il·legalització de les aspiracions polítiques del 10% del seu electorat, l’aliança ideològicament contranatura que ha donat el poder a un Lehendakari que no parla basc i als fills dels qui anaven matant abertzales per les cafeteries…

Què dir de nosaltres? Què no haurem gruat els catalans gràcies als espanyols? Si fins i tot és per riure que ara tinguem una data pel trasllat de Rodalies sense saber-ne el pressupost i una altra data (quantes en duem? cinc?) per al finançament… Espanya és un país per engegar a córrer, la política espanyola fa pena, la proposta plurinacional del PSOE és una mentida i a sobre ens toca cada dia empassar-nos els insults de la caverna mediàtica. Bestieses, això sí, incorporades a un sistema escolar espanyol que no acaba d’explicar que els catalans retolem en la nostra llengua no per ofendre, sinó perquè és la nostra.

Així estan les coses amb Espanya. Si em sap greu no haver anat ahir a València és per no haver pogut contribuir amb la meva ració de bilis. Catalans i bascos, cada dia amb una proporció més gran, ens sentim avergonyits de compartir passaport amb els qui ara proclamen que “se ha humillado el himno nacional“. El seu himne em genera rebuig en la mesura que no em permeten triar quin és el meu país. Si algun dia aprenguessin aquesta senzilla veritat no s’estranyarien tant de la reacció d’ahir. Com no n’aprendran mai fem tot el que podem per fotre el camp d’aquí.

Dit això, són tan ximples que fins i tot ens fan un favor censurant la xiulada a la televisió espanyola.

VIC ME

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: