Sobrereacció al Camp Nou

Ahir va succeir un fet curiós, sorprenent i certament estrany. Corria el minut 80 de la segona part al Camp Nou. Un Barça desconegut format per noms totalment inaudits corria amunt i avall fent veure que volia remuntar un 0-1 contra un dèbil, molt dèbil Osasuna. Llavors ve l’incident. Un arbitre dolent expulsa un defensa barcelonista per una entrada dubtosa. A partir d’aquí assistim el meu germà, jo i un amic danès a una espectacular sobrereacció del públic. La gent, com de manera potser massa fàcil acostuma a fer sempre que succeix un fet similar, treu mocadors . Després ve la xiulada i novament els mocadors… fins al final del partit. Aquest serà el record que els socis ens endurem d’aquest darrer partit de la temporada.

És això normal? He vist molts partits aquest any i de sobrereaccions com aquesta n’he vist poques. El més sorprenent: no ens hi jugàvem res. El partit era d’allò més avorrit. De fet, era insofrible. Aleshores, per què una part important del públic es decideix a actuar així? Diferents possibilitats:

a) No hi havia res sobre el camp a celebrar i la gent volia festa i soroll. Per què no fer-la a través d’un arbitre que simbolitzi el sempitern menyspreu del públic cap a l’estament arbitral?

b) El públic barcelonista és majoritàriament idiota i realment es pensa que xiulant l’arbitre aconsegueix millorar el seu arbitratge o corregir hipotètics errors de cara el futur.

c) La gent està tan cansada de tot plegat (finançament que no arriba, política miserabilista, gestió invisible que passa per progressisme d’alta volada, anticatalanisme convertit en quelcom habitual…) i necessita un procés catàrtic encara que no vingui al cas.

Quina és la resposta que explica el fet en qüestió? Potser totes juntes. El curiós és que no puc treure’m del cap la pregunta: per què els catalans tenim aquesta tendència a arruïnar-nos l’existència fins i tot en un dia de joia com el del passat dissabte? No puc deixar de creure que la crisi i la política escombreria ens estan afectant molt més del que pensem…

2 Respostes

  1. Totalmente de acuerdo, la gente necesita quemar adrenalina por la situacion general que esta viviendo y utiliza cualquier motivo para descargar su malhumor

  2. Em sembla que no expliques la part mes important del fet i que crec que va ser el verdader motiu de la Sobrereacció. L’espulsió injusta va ser a un jugador de 17 anys acabats de cumplir que feia 20 minuts que estava fent realitat el somni de la seva vida debutant al camp nou.
    Aquest acte per part del arbitre demostra una falta de visió espectacular per part del arbitre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: