7-J: El dia després

Quin és el balanç de les eleccions d’ahir? Anem a pams.

Per al PSC-PSOE, la patacada es força important. Perden set punts a Catalunya i baixen, tot i que no tant, a Espanya. A casa nostra més de 200.000 votants deixen d’anar a votar. La imatge del President Montilla sortint a fer balanç de les eleccions abans de fer públics els primers resultats (22.00h) ho diu tot. Llegeix, s’entrebanca, confon pronoms amb preposicions i endavant que no ha estat res. Una vergonya per al país i una vergonya per al seu partit. Balanç dels danys, cap. La mentida continua.

CiU, la gran beneficiada. Puja més d’un 20% en vots. Recuperen la primera plaça a Girona i Lleida. Malgrat els cants de Tremosa al piano, són els únics que pugen 60.000 vots i a Mas se li veuen les ganes als ulls. En percentatge de vots, n’afegeixen un 5%. Què no podria fer aquest partit amb un veritable líder que escombrés tanta mediocritat existent?

ERC, ERC, ERC. Encara canten victòria i es pensen que algú s’ho creurà. Potser el món és una mentida i a còpia de repetir-la els seus seguidors se la creuen. Almenys en JunqUEras sap parlar. Esquerra baixa 70.000 vots. Compte al feu de Carod, a Tarragona, perden un de cada tres vots! Marxen Carretero, Heribert Barrera els deixa en ridícul i els votants deserten. Tanmateix, tranquils, si ells no volen ningú no els arrabassarà la menjadora. Aquesta la tenen segura fins a finals de l’any vinent.

IC i PP. Aguanten com poden els primers. Tot malgrat la broma de posar el seu líder a la cartera d’interior. Del PP, què dir-ne? Prop d’un 20% de vot a Catalunya és com per buscar-ne les causes. Suposo que són el mateix tipus de votants que han donat una majoria aclaparadora al PP valencià empastifat de porqueria fins al cap de munt. La Catalunya dual la fan els mitjans de comunicació i per aquest motiu, mentre la realitat mediàtica no canviï, la realitat política continuarà sent del color del vidre que escollim.

5 Respostes

 1. Una visió curiosa dels resultats:

  Si l’Abstenció fós un partit polític, els diputats s’haurien repartit així:

  Abstenció: 30 diputats
  PP: 10 diputats
  PSOE: 9 diputats
  CiU: 1 diputat
  ICV: cap
  ERC: Cap
  UPyD: Cap

  S’haurien de deixar 30 seients buits?

 2. Si finalment s’aplica el tractat de Lisboa, Espanya estarà representada per 54 diputats en comptes de 50. Quatre més que ara, que es repartiran de la següent manera:

  2 més per al PP
  1 més per al PSOE
  1 més per a CiU

  Aleshores quedarà: 25 PP; 22 PSOE; 3 CiU; 2 IU-ICV; 1 UPyD i 1 ERC.

 3. Un desastre absolut vaja! dreta dreta i més dreta!

 4. Ostres, Higini! Gràcies pel teu càlcul: molt aclaridor…

  I com sempre, gràcies pels teus apunts, Doc. Abraçades 😉

 5. Les dades de l’Higini són espectaculars. Com deia ahir en Roca a La Vanguardia, els partits polítics han aconseguit el que volien. Primer avorrir i prendre la gent per ximple.

  El dia després, fent-nos creure que tothom guanya, ja és espaterrant. La millor mostra la podeu trobar a: http://www.carod.cat/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: