“La pilota no entra per atzar” (2009)

La pilota no entra per atzar, de Ferran Soriano (2009). Barcelona: Ara Llibres, pp.264

Aquest és un llibre de gestió, comencem per aquí. Un llibre escrit per part d’un dels artífexs del que ha suposat la revolució barcelonista que va arribar ara fa sis anys de la mà del President Laporta. És aquest un llibre sobre el món del futbol però sobretot és un assaig sobre les moltes lligues que s’amaguen darrera de l’espectacle futbolístic: la lliga esportiva, la mediàtica, la dels estats d’ànim i l’econòmica.

En la diagnosi i en l’aplicació el text del que fou vicepresident econòmic del FCB (l’haurà escrit ell?) excel·leix. Ens explica la situació de fallida tècnica en que ens va deixar l’època Gaspar; ens explica la gestió del Més que un Club, el fitxatge de Ronaldinho i les negociacions amb la màfia dels representants. Per als que tinguin interès en conèixer sobre la gestió d’equips i el lideratge, l’actual president de Spainair dóna lliçons per a tots. Sobre el triangle líder-carisma-legitimitat. Sobre els perfils humans dins un equip directiu; sobre cultures organitzatives; sobre salaris justos i defensables; sobre tècniques de negociació, etc.

Un llibre tècnic però interessantíssim per als que vulguin aprendre les claus d’èxit d’aquest Barça del Triplet. Sort en tenim de gent com aquesta. I a sobre, se saben vendre bé.

Valoració: sobre management futbolístic i l’experiència del Barça

7/10

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: