La plantació anticatalana

45.000 hectàries de fermosa plantació són més que quatre brots verds d’anticatalanisme, deia Quim Monzó a la seva columna del passat dissabte. Per aquestes dates apareixia una nova mostra de com atiant el foc anticatalà s’aconsegueix que la flama creixi. Un 56% dels lectors del diari El Mundo es consideren catalanòfobs. Deu ajudar el fet que no somriem quan ens foten la mà a la cartera i a sobre tenim la barra de demanar a mitja veu que no ens robin tant. No cedir al xantatge de la uniformització implica aguantar que t’escupin a la cara i després et donin un mocador per eixugar-te.

L’Espanya castellana de tota la vida i la Catalunya que aguanta… fins que una revolució o una altra engeguen a rodar l’invent. Vicens Vives deia que Catalunya excel·leix en l’art revolucionari per davant de la resta de pobles europeus. També deia que el factor immigrant ens estira cap a les conductes extremes. Veurem si encara és així. Ahir, el PP acusava al Ministeri (espanyol) de l’interior de les filtracions que han dut a Bárcenas davant del jutge. Ara fa cinc anys i mig que una filtració com la d’avui feia dimitir el Consell en Cap J.Lluís Carod Rovira per un viatge a Perpinyà. Aleshores governava el PP d’Aznar amb majoria absoluta. Avui m’ha semblat sentir dir a la secretària d’organització dels populars, De Cospedal, que cap diferència ideològica no hauria de permetre aquest tipus de filtracions. Incongruència que en aquest cas és fàstic.

Ens expulsen d’Espanya, com deia Villatoro? No va per aquí la cosa perquè hi ha una part ben important de catalans que només caldria que ens mostressin la porta per enfilar el camí. Pura i simple presó que també es pot veure com una granja en la qual el burro català més aviat pren la forma de vaca. Digueu-li com volgueu.

3 Respostes

  1. Sense voler ofendre’t, crec que es perd massa temps parlant de l’anticatalanisme a Espanya. Cal continuar caminant cap a la sobirania i deixar-los bramar…
    La majoria dels espanyols odien encara més els catalans que els francesos. Ja se sap…Cal construir el país, crear, guanyar diners, intensificar les relacions entre catalans i ja està…

  2. Seré una ànima sensible però no me’n sé estar de donar-li voltes. Passa una mica com el sedentarisme i l’exercici físic: saps que hauries d’aixecar el cul de la cadira però mai trobes com deixar de fer-ho.

    Cap ofensa.

  3. ENS ODIEN és molt desagradable, però és així..

    SALUT I BONES LECTURES! Sóc a Vienna amb en Bernie Gunther el 1948….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: