Arenys: de la il·lusió i els bufons

Els espanyols estan que trinen amb el referèndum d’Arenys de Munt. Tants anys fent-se passar per liberals, tantes crides a la regeneració democràtica per justificar el pacte PSOE-PP a Euskadi que ara la demostració, aquesta sí, democràtica d’ahir els ha posat nerviosos. El resultat també. Un 41% de l’electorat va anar a votar i un 96% d’aquest ho va fer a favor de la independència. Curiosament, els del Mundo, els qui van deixar constància que un 56% dels seus lectors són catalanòfobs ara no veuen cap relació entre el seu amor i el nostre cansament, digueu-li fartament, digueu-li fàstic.

Catalunya, la Catalunya sobiranista si més no, després de tant de montillisme, tant de tactisme d’Esquerra, tant de Tripartit, insults i menyspreus necessitava d’una notícia com aquesta. Necessitava d’alguna mostra, d’alguna evidència que més enllà de l’establishment, la renúncia, els tripijocs del Tribunal Constitucional i les renúncies dels proclamats sobiranistes, hi ha vida. El ressò informatiu, no cal dir-ho, ha estat fantàstic. El rearmament anímic i moral , també.

Em pregunto si el 1931, en aquells mesos previs a les eleccions que van fer fora la monarquia espanyola i van instaurar la República, no van tenir alguna cosa de detonant com la que ahir vam veure a Arenys. El temps ho dirà. Per acabar d’animar-me, n’Uri m’envia el vídeo de Vilaweb conforme hi ha llum al final del túnel. Més enllà de l’estereotip de la immigració espanyola hi ha una altra immigració que lliga el seu futur al nostre. A veure quin dia aquesta jornada festiva i democràtica arriba a fer-se real a tot el país. Caldrà agrair-li a la gent de les CUP, a l’alcalde d’Arenys de Munt i a tots els que han remat contra el desànim i l’acomplexament marca de la casa d’aquests temps polítics que corren. Mentrestant, molts de nosaltres, per la nostra banda, no pararem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: