Reagrupament o dispersió?

Trist paper el de l’independentisme polític. Quantes sigles més necessitem per anar pel món? Realment en calia una més? ERC, CUP, CDC, UDC, IC, Catalunya Lliure, PSAN… La darrera jugada del Sr.Carretero certament no ajudarà políticament a l’independentisme. A nivell electoral ben segur que no. Pel que fa a l’independentisme com a moviment social i polític, en el seu sentit més extens i integrador, molt em temo que tampoc. Per què ho penso? Doncs perquè el Sr.Carretero és un home d’idees simples, senzilles, unidireccionals. mentre que la política és l’art de fer tot el contrari: construir lideratges, establir consensos, unir voluntats diferenciades.

Realment algú es pensa que el Sr.Carretero pot ser el nou líder de l’independentisme polític? Del seu pas per la Conselleria de Governació n’he sentit de tot menys paraules maques. La seva rigidesa, la seva poca habilitat relacional li va costar cara. Ara el sento dir que novament serà rígid en la defensa de l’independentisme. Malament anem. Una de les darreres belleses que he sentit dir d’ell fou en un sopar debat quan un company, independentista dubtós i conservador, li va espetar que molt bé el Nord, que ja el coneixíem. Ara bé, quines serien les seves tres prioritats en el Parlament cas que hi arribés? Després d’uns segons de pensar-s’ho, el Sr.Carretero va improvisar dos comentaris: un d’ells la necessitat de recuperar la cultura de l’esforç. No recordo l’altre. Li va faltar temps o ganes per arribar a la tercera. Probablement no l’havia pensada fins el moment que li van fer la pregunta.

És aquest el líder independentista que necessitàvem? Ben segur que no. Farà cap bé al nacionalisme aquesta nova candidatura? Ben segur que tampoc. Més divisió del vot. Més esperances troncades i esforços llençats a l’aigüera. Encara recordo els 5.000 vots de Catalunya Lliure a les Eleccions de 1992. Van servir per alguna cosa? No. Per donar una mica d’aire, no gaire, a en Josep Guia, un senyor radical i ben intencionat que, en comparació al Sr.Carretero encara sabia xerrar en públic. El deure polític del Sr.Carretero, en tant que conseqüent independentista, era el de jugar-se les garrofes dins d’ERC i fer-los abjurar d’aquest pacte amb la vergonya montillista. S’ha estimat més canviar aquest 20% de suport intern dins d’ERC per l’aventura d’un nou partit polític. Hi perdrà ell. Hi perdrem tots.

32 Respostes

 1. Alguna d’aquestes sigles que tu dius Independentistes, s’han compromès a portar en la seva campanya electoral (els que s’hi presentin), la Independència de Catalunya com a únic i principal objectiu? Si no ho fan, no son Independentistes de veritat. Si us plau, SERIOSITAT.

 2. Si company, si seriositat. Jo ara donaré el millor de mi a rcat, i per tant, a la Llibertat de Catalunya, que faràs tu?

  • Ja fa anys que estic Reagrupat i vaig deixar Esquerra el mateix dia que en Carretero…

 3. Tot això que dius a l’escrit és una absoluta tonteria. Què hem de recolzar, doncs? Els botiflers d’E(RC)? Se’t veu el llautó! Esteu totalment abduits per la secta…. Almenys no us proclameu independentistes, ostia. No pots voler la independència i recolzar als d’Esquerra.

  • Ja no voto a Esquerra, Eva. Ho he fet durant molts anys, gairebé tota la meva vida electoral. Ara ja no. Si se’m veu el llautó crec que tu no l’acabes de veure. Salut!

 4. ja no es hora de sigles ni de jugar. Ara cal ser generosos i valents,.
  Tothom que faci el que creu i pot fer, quan a no molt tardar vingui l’ hora, qui no estigui per la feina , no serà comptat.
  Reagrupament no es un partit polític, es una associació d’ independentistes de qualsevol ideologia, procedència que volen aquí i ara l’ independència.
  Cal fer una candidatura transversal, on les sigles no importaran gents!.
  Ja tenim molt fet i tot ho podem aconseguir !

 5. Creus que hem de els independentistes hem de seguir votant en Montilla amb la papereta d’Esquerra?

  • Hola Jaume,

   Els independentistes el que han de fer és arrossegar el 50% de la població que ni tan sols arriba a escoltar aquest missatge. Això es fa amb raons, senderi i empenta. No pas dividint el vot dels que ja estem convençuts. Se’n diu pragmatisme, d’això.

   Salut!

 6. De debò, què l’autor d’aquest article creu que només tindran cinc mil vots Rcat? I en cas que en Carretero s’hagués quedat a ERC, a on creu que anirien aquest cinc mil vots? Té la culpa Rcat de que hi haguí tota aquesta dispersió? O és precisament tota aquesta dispersió el que fa necessària l’aparició de Rcat? A mi em sembla que tot el vot que pugui treure de totes aquestes sigles que ens mostra l’autor de l’article, ja serà una bona manera de Reagrupar un vot tant dispers, per tant com més gent d’aquest grups votin Rcat. millor, però el gran gruix dels votants de Rcat. ha de sortir dels independentistes orfes de partit i tots aquells que no van ni a votar o voten en blanc, de tots aquells que estan a l’atur, de tots aquells que pateixin la manca d’infraestructures, de tots aquells que n’estan fars de la manera de fer política, (aquí aprofitaria per dir-li a l’autor, que té tota la raó quan diu que la seva rigidesa o severitat li va donar problemes… Efectivament que li va donar problemes, però els problemes els va tenir amb els companys de partit i de coalició, polítics endropits dels que la gent n’està fins al monyo… Amb la gent no, eh! Amb els votants de problemes per ser un home, senzill de idees clares i diàfanes, rígid, auster, exigent amb els seu companys i col·laboradors i poc amic de les conxorxes, de problemes amb la ciutadania que vota, ni un ni cap…)

  • Benvolgut Pau,

   RCat molt em temo que serà un desastre electoral. Primer tapat pels mitjans. Després tapat pels interessos existents. A mi no m’interessen les divisions sinó el creixement. Tristement, el Sr.Carretero només convenç als convençuts. Cal arribar a la majoria. I de bona persona ben segur que n’és. Com la meva portera d’escala i, convindràs, per aquest motiu no l’hauria de votar.

   Salut!

 7. En definitiva espero que votin Rcat, tots els que vulguin sortir de la crisis… Avui sense anar més lluny he sentit com deien que Grècia votava a favor d’un canvi de govern, a pesar que el nou candidat era un tipus sense cap carisma, perquè la situació amb l’actual govern era insostenible, que havia portat al país de 12 milions de habitants, a un dèficit de 14 mil milions d’euros… Ho consideraven una situació inostenible? Doncs a veure si prenem nota, que a nosaltres ens en foten molts més cada any i som només, una mica més de la meitat, de la seva població… I la gent encara em parla de coalicions de fer política i del seu art… Ara acabo de veure un comentari de una tal Piluca, no es podia dir d’alta, que deia que volia que els catalans s’independitzessin d’una vegada… “¿A ver como les va a ellos solitos, como lo hacen sin los presupuestos del Estado Español?” Doncs així estem i així ens va…

 8. Hola David,

  Per desgràcia no podem saber si RCAT traurà només 5000 vots ni tampoc si en traurà moltíssims. Però el que sí sabem és que si en treu tan pocs, poc haurà dividit l’independentisme més del que ja ho està. Però si treu força vots i uns quants diputats decisius s’aconseguirien tres coses importants:

  Primer: Acabar amb la dèria anticonvergent dels actuals dirigents d’ERC i evitar un Tripartit 3. Govern nacionalista (CIU+ERC+RCAT) enlloc de Montilla i Generalitat supeditada al PSOE un altre cop.

  Segon: Una altra empenteta a CIU cap a l’independentisme sense complexos. Hi ha qui empeny CIU des de dins (Colom, López Tena, Madí, Pujol fill…) i qui l’empeny des de fora (Sanchís, Villatoro, Laporta, Sala i Martín….). Doncs alguns votants convergents també poden acabar d’empènyer CIU a l’independentisme votant RCAT.

  Tercer: Els simpatitzants de RCAT no sé si són realistes, però el que sí veig és que traspuen molta il•lusió. I els catalans si una cosa necessitem després de tot el que hem passat és també una mica d’il•lusió! I si a més capta vot independentista nou…

  Per altra banda dius “que la política és l’art de fer tot el contrari: construir lideratges, establir consensos, unir voluntats diferenciades”. I tens tota la raó del món, Però qui hi ha actualment a ERC o CIU capaç d’assumir aquest lideratge? El Carretero no és malauradament aquest líder segons el que tu comentes. Però el seu moviment RCAT pot agitar els pilars de la política catalana i fer que per fi facin el pas a la política la gent que els catalans ens mereixem.

  Podar, desunir ara una mica l’independentisme, per a què després creixi més fort. CARRETERO JARDINER!

 9. Ja sé que la pregunta és d’aquelles que en diuen retòrica, a on qui la fa, ja la dona per contestada, però no la responc perquè no conec a la teva portera, i suposo que convindràs amb mi, que el fet de ser bona persona no inhabilita el ser polític, i no és retòrica, t’ho pregunto molt seriosament, perquè em sembla que això ja és essencial… em arribat a un punt a on per poder seguir endavant, el ser una bona persona, haurà de ser una condició “sine qua non” en l’àmbit de la política, i molts altres, a part dels coneixements i la preparació.
  Ja sé que diuen allò de “lo malo conocido… Que lo bueno por conocer”, però estem en un punt tant crucial, que ja no ens queda temps, per això permet-me que aquest cop em prengui el luxe d’apostar al risc, al somni, si cada cop que ens senyalen la lluna només miréssim el dit, mai els humans haguessin anat a la lluna. En n’hi ha tants d’exemples, que ens diuen que no sempre es bo seguir aquest que se’n vanaglorien de tocar de peus a terra…
  La resposta que s’ha donat fins ara a la publicació de les balances fiscals, per part de tota aquesta colla de polítics professionals i que tant en sabent de negociar i de no buscar-se problemes, que neden entre ells, com autèntiques Esther Williams, em fan impossible que pugui creure mínimament amb ells, i que em quedi conformat, me la jugo i si m’equivoco, et puc assegurar que aniré amb el cap ben alt. I si resulta què l’endevino? I si al 2011 ja som una nació independent? A on et posaràs? I fixa’t l’avantatge que té el jugar-te-la amb bona gent, que ni és segur que el projecte que ha començat amb en Carretero, acabi estant ell al davant, perquè no dubtis que si algú més ben preparat o que arribi amb més gent al darrere a Reagrupar-se sigui qui acabi liderant el projecte.
  Ah! Quan dic allò de la teva portera, no ho dic per dir-ho, perquè ben promocionada en un partit clàssic i d’aquests que t’han t’agraden, un aprenen d’impremta, ha arribat a alcalde de Hospitalet, a president de la Diputació de Barcelona, (un dels càrrecs més ben remunerat de l’estat) i a Ministre de treball… I un altre company seu, amb un batxillerat, que no és gaire més que el probable graduat escolar de la teva portera, avui en dia és president de la Generalitat. Tot un somni, no?

 10. Perdoneu la meva primera intromissió dins aquet bloc. Lo que a mi me preocupa es l´historial del Sr Carretero, ja que hi repasat molts dels seus fets per medi de Google i no m´agraden massa..

  • Cap problema. Jor(di?). Per mi el problema no és la persona, és la idea mateixa, que no crec que aporti res. Ja m’he explaiat prou sobre el tema. Per cert, què has trobat a google?

 11. Catalunya no necessita liders ultres messianiscs que s’associen amb feixistes convictes com Heribert Barrera!

  Aquí una biografia del sinistre personatge: http://glamboy69.wordpress.com/2009/04/24/llista-negre-joan-carretero/

  Un tipus que ha afirmat que el Barça és millor que la Generalitat… en fi! Li desitjo un final pitjor que al PI

  VISCA EL TRIPARTIT!

  • Arqueòleg Glamurós, amb el que et respon el primer comentari em sembla que ja en n’hi ha prou, no cal afegir-hi res més.
   Mai afirmat que el Barça és millor que la Generalitat… Suposo que t’ho han explicat i ho han fet malament… Simplement ell creu que actualment el president de la Generalitat, té tant poc poder de decisió, pel fet de no ser president de una nació lliure i independent, que és una cosa inútil, que només serveix per repartir les quatre engrunes que retornen des de Madrid.

  • Arqueoleg Glamuros
   El mateix que penja missatges falsos al seu blog fent-se passar per un “nazi catalanista” de reagrupament, coincidint amb els missatges de iceta i zaragoza
   i quan el desenmascaro em dona de baixa a facebook

   montilleros, penseu que la majoria d’independentistes no ens mamem el dit com els que voten sociata i creuen que el periodico es un diari

 12. Dav. resposta al teu missatge de las 17,32.
  Sols buscan a Google amb aquestes lletres:
  ” El conceller Carretero jutgat quant era l´alcalde de Puigcerdà ” Salutacions.

  • D’això jorfont, si algun dia te’ns temps, assabenta’t del que va passar, i llavors veuràs que fins i tot juga a favor seu, perquè si tot el que poden presentar els seus enemics polítics, es això del cas dels ascensors, es un tip de riure, que ni tant sols en té la culpa de la irregularitat que hi havia, que era de tipus administratiu, i que com alcalde ni tan sols tenia l’obligació de saber com es feia…I del moment que només han tret això en pic a començat a resultar molest pels mandataris de torn, diu molt al seu favor.
   Llàstima que ara no tinc a ma, un enllaç a on s’explica tot el cas amb tota classe de detalls, i creu-me que no hi ha res de res del que s’hagi d’avergonyir.

 13. Pau, et fare cas.

  • Gràcies! @ jorfont, a Octubre 6th, 2009 a 06:54 Dit.
   Jorfont en aquest enllaç hi pot trobar una clara explicació del cas: http://media.causes.com/ribbon/519319
   No és l’única, però pot servir per contrastar amb d’altres que només deixen caure una noticia com el que no vol, i és que de denunciats ho podem ser tots i un munt de vegades al dia, un altre cosa és que ho siguem per coses que hem fet i de les que ens podem avergonyir.
   No saps com de molest va acabant sent en Carretero, en el primer tripartit, pel sol fet de l’estalvi que va tenir en la manera de fer funcionar la seva conselleria.

 14. El que “la política és molt complexa”, en el cas que ens ocupa, que és el de Catalunya sota Espanya, és el subterfugi dels Telepredicadors, com ho és el confondre “habilitat relacional per establir complicitats” amb la comunió “doctrinària” que postula i fa possible el desballestament de la Nació Catalana a mans del estàndard homogeneïtzador castellanista, hispanista, que s’adiu a la exaltació de una “nova consciència de classe”, “igualitària”, com a referent, en detriment de la “consciència Identitària”.

  Els que divideixen al Poble Català, i per tant també a la societat Catalana, son els que la volen desballestar com a referent a Catalunya, aquests sí divideixen i encara tenen la barra de dir que treballen pel país, deu ser el veí.

 15. […] sóc d’europa. En aquest sentit, i sobre independentistes, està molt bé l’article  “Reagrupament o dispersió”, i és que té raó, falten més sigles per a definir […]

 16. @ Vallfosca. Gairebé com sempre te’ns tota al raó… Com són les coses, que amb tot el que està caient, on els dos problemes principals, l’espoli que pateix aquest paí, i l’endropia de la seva classe política, amb tota la seva corrupció, (deixant a part la crisis financera a nivell mundial, perquè aquesta seria molt diferent, en un país no espoliat i amb estat propi per poder aplicar les mesures necessàries per poder sortir-se’n, i acabar amb l’atur només a base de posar al dia les infraestructures només somniades, o les que ja tenim tant malmeses i antiquades), Doncs resulta que en aquesta situació et trobes un munt de bloqs, de gent que és consideren independentistes, a on és dediquen a pre-jutjar precisament a qui està preparant-se per arribar a l’escenari polític, amb la sana intenció d’acabar amb aquest dos problemes de sota arrel. Com si no hagués feina per posar de manifest totes les mancances, conxorxes, “ara no toques”, exaltacions de finançaments totalment fracassats, corrupteles de tot tipus, tan aquí com al país veí, per part dels polítics que tants anys porten instaurats… Com per perdre ni un sol minut per dedicar-lo a tombar al recent nascuda agrupació política o al seu president. Algú podrà dir, si home! I li donem carta blanca per fer el que vulgui, i que ningú se n’assabenti? Doncs no, tranquils! Que tot i el silenci mediàtic al que és veuen, i es veuran sotmesos, quan hi hagi la mínima cosa a dir, ja es fa saber,
  No fa gaire estona que acabo de veure un tertulià del programa “Els matins” del Cuní, condemnant a en Carretero (sense venir a tomb), per unes declaracions fetes al diari Avui. Doncs posades les coses així, no vulguem ser més papistes que el Papa, cosa a la que tant fàcilment solem caure la gent d’aquest país, que a mesura que l’invent vagi creixent i creixent… Tot l’aparell unionista, i els espanyols, ni que hagin de rebuscar sota les pedres o inventar-s’ho. Ja sabem que a cops de repetir una mentida, i ells tenen mitjans per fer-ho possible, n’acaben fent una veritat.
  No seria millor que en aquests petits oasis d’intercanvi d’opinions ens dediquessin a construir i no abatre als companys? I si el que ens va és la lapidació, fixem primer qui es l’autèntic adversari, no pel bé o futur d’aquest o aquell partit que més o menys al que som afins, sinó pel bé i futur dels nostre país, que a la fi és el nostre. (Ara mateix la Rahola s’acaba de sumar a la crítica d’en Carretero i el seu grup, fins i tot els titlla de fora del sistema, el Cuní ha tingut que precisar fora del Parlament, és que ja els deixava com una mena d'”outsiders”) Per això, tranquils que aquesta serà una constant, i per desgràcia en mitjans amb molt més ressò, que aquests petits bloqs.

  • Benvolgut Pau,

   Aquest és un bloc d’un que es considera independentista. Vol dir això que no puc expressar les meves opinions contràries a Reagrupament? Espero que no. El problema de fons és precisament el que tu esmentes: seria bo que “ens dediquessin a construir i no abatre als companys”. La meva tesi, suficientment explicada al post és que l’aposta de Carretero desuneix, no pas uneix. Construir vol dir canviar (en aquest cas ERC, des de dins). La proposta de Carretero d’entrada em sembla divisora i finalment molt em temo que perjudicarà més que no pas ajudarà al moviment independentista. Tan de bo m’equivoqui.

   Salut!

   • Totalment d’acord Dav, si tu mires des de el punt de vista d’ERC, i anteposes el bé del partit al de la causa… Però convindràs amb mi, que hi ha presa. Entenc, que la gent com tu no hauria de deixar mai ERC, no potser que quedi només en mans dels actuals dirigents, dels que viuen del partit, i els seus escolanets, (Que si al final, si voten independència, jo no tinc res en contra d’ells, tothom té dret a guanyar-se la vida com pugui), sinó que la gent que teniu un sincer sentiment nacionalista us quedeu dins del partit per canviar-lo, o a l’hora de la veritat, forçar-lo per formar part de la majoria parlamentaria que ens porti a la declaració unilateral de la independència, és l’única manera no violenta d’aconseguir-la. Mentre uns altres poden dedicar el temps recollint el vot de tots aquells que ni tan sols anirien a votar. Una cosa no treu l’altra.

 17. Bé, Pau, nosaltres sabem que des de “l’ordre establert” no es pot lluitar en contra del ordre establert, som “out siders”?…”border linears”?…sí, jo sí, naturlich!!! Com sinó?, a la fi això serà una mica com aquell acudit que explica que un conductor va per l’autopista i posa la radio, i les noticies adverteixen que hi ha un tio que va per aquella mateixa autopista a 250 kms/hora i en contra direcció, i el paio s’exclama “un?…collons, tots van en contra direcció!!!”

  Tampoc no cal patir, per a les nostres “auto” crítiques, no som un pensament únic, això tenim clar que la Independència és urgent, i la regeneració també, el que hem de fer és procurar que sorgeixi un altre eina que faci possible que TOTHOM s’aplegui, 15 no ens basten, bé, és una mostra que hi ha voluntat de deixar enrere l’esclavatge, però encara no és suficient per inclinar la balança, no hem de tenir por a dir les cosses clares, i això tampoc, pensa que els Tàpies, Foixs i demès culs llogats, el que pretenen precisament és poder fer un “reduccionisme estratègic”, no els ho hem de permetre, t’imagines un altre “eina”, un altre “pota”, per exemple FC+10 mil+ part de SiJ, amb gent d’empresa etc, i que s’anés veient que farem Coalició?, aleshores sí que ho tenim guanyat, mentre, ens costarà més.

  Salut i Independència.

  • Vallfosca, i si podem fer sumar al món de l’economia, autònoms, treballadors, petits i mitjans empresaris… etc. Que són els principals interessats, no hi haurà color…

 18. Dav, deixem dir-te que els qui divideixen el independentisme son els que prioritzen Dretes- Esquerres, son aquests i només aquests.

 19. Val, fem una cosa. Que ERC vagi conjuntament a una candidatura amb Reagrupament i altres entitats, i que deixin la porta oberta al CiU que no és del PP i a la gent del PSC que no és PSOE. Que la candidatura no sigui sota les sigles de ningú, siguin noves, ni ERC ni RCAT, tots sota un objectiu primordial, la normalitat, ser un altre país normal. Si qui s’amaga sota les sigles de partit creu que és més important el país que el partit, renunciarà a les sigles, qui no ho volgui fer, simplement mareja la perdiu viam quina cadira li toca, encara que sigui al preu de la seva terra.
  Sabem qui és l’enemic, busquem amics. Això si, amics valents.

  • Per la meva part, Jordi Fernández, no hi hauria cap problema, però cap n’hi un, és més pagaria per a que fos així… Llavors si que tremolaria l’enemic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: