Pilar ReHola, o que la ideologia no sigui impediment per a una bona frase

Si hi ha quelcom de bo d’aquest sidral que ens ha dut la corrupció urbanística, a banda de per veure el senyor Zaragoza menjar-se les seves pròpies paraules, és per destriar el gra periodístic de la palla. Pel que fa al gra, cadascú que triï el que vulgui. Pel que respecta a la palla dos dels meus tres espantaocells preferits han quedat retratats aquests darrers dies en una veritable mostra de pornografia periodística. Un: Sostres. Poc més queda a dir d’aquest personatge. Potser que és un home que hauria de seguir ben aviat els passos del seu admirat Jiménez Losantos. És a dir, anar de cap al jutjat a gratar-se la butxaca i d’aquí passar a un mitjà de segona o tercera com per exemple e-notícies. Llàstima que ni ells el volguessin. Un mitjà esperpèntic i sensacionalista que ahir recollia la frase de la Sra.ReHola en la que la independentista dóna les gràcies a Garzón per venir a salvar-nos amb l’operació Pretòria.

La rèplica, d’un to baix, brut i per això mateix habitual i esperable, la dóna Sostres avui. Una rèplica a l’altura de la del dia precedent (amb aquest relat mític d’amistat i indigència moral). Una nova escomesa aquest cop contra la seva ex-amiga PIlar ReHola. Aquí la patètica justificació de la darrera. Tant un com altre individus són mostra evident d’aquest pseudoperiodisme autoproclamat patriota que vindria a ser la versió instruïda de la brutícia televisiva de mitja tarda. La seva raó de ser: alimenten tertúlies, venen diaris i generen rubor aliè. Vindria a ser la versió nostrada de la noia en pilotes que surt a la pàgina tres del The Sun. Quin flac favor que fan al moviment independentista aquests éssers lamentables.

4 Respostes

 1. M´agrada tornar llegir escrits político-socials, tb espero comentaris de llibres.
  El que penso és que en Sostres escriu molt bé, deixant de banda el que diu.
  De la Rahola diria que es dediqui a l´espectacle.

  Sobretot no et perdis Hamlet, dirigit per l´Oriol Broggi i interpretat per en Julio Manrique.

 2. Hola. Tens molta raó en algunes de les coses que dius. Tanmateix, el periodisme no té perquè ser: seriós, intel·lectual o simplement objectiu. (el dia que em presentin un periodista objectiu, faré una festa).
  Els teus espantaocells també hi han de ser. Són terrorífics, cert, com sovint ens els presenten els nord-americans en les seves pel·lícules de por. Però també són necessaris. Entre altres coses, perquè malgrat no ajudin gaire a l’independentisme, com tot bon espantaocells, fa voleiar tota mena de corbs i de garses que, legalment o no, es cruspien el sembrat.
  Potser la ReHola (o Rajola, com l’havien rebatejat els ínclits Monzó, Vendrell i Barnils) té uns parers que no agraden i un to que pot molestar, però… ¿estem del tot segurs que no l’encerta quan diu que gràcies al cap de trons d’en Garzón, a casa nostra s’han destapat tot de brutícia que estava sota la catifa?
  Tothom sabia que la corrupció als ajuntaments era el pa nostre de cada dia, però ningú no havia fet res. Per desgràcia meva, conec la putrefacció ocorreguda al meu municipi, i tot i els pocs habitants és un escàndol d’una envergadura enorme. I no es pot destapar, perquè l’amagatall i destrucció de proves és constant.
  No sempre els espantaocells són patètics. Com diu el refrany: bojos, fan bitlles.

 3. Aquest sarau, com a mínim, està posant cadascú al seu lloc.
  http://albert-bir.blogspot.com/2009/10/loasi-catala-explota.html

 4. Hola a tots,

  Uns comentaris al Tyler: Tens raó (tota la raó) que el periodisme no té perquè ser seriós. Ho saps bé. Ara bé, compte que hi ha individus que van de seriosos i fan populisme del més pur. Els meus espantaocells, per desgràcia seva i meva, molt em temo que fan espantar els ocells que pretesament haurien d’anar al seu sembrat, és a dir els independentistes. Això no em sembla bo, la veritat.

  Sobre el que dius del Garzón, totalment d’acord. Justícia, vingui d’on vingui.

  Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: