Lanzarote (I): L’arribada

Tot i que dormo poc i malament (en aquesta època de l’any la roba de llit o és poca o és massa), a les 9.30, tal i com estava previst, emprenem camí cap a Corralejo, l’extrem  Nord de l’illa i el punt d’enllaç amb el ferry de Lanzarote. En aquest sentit, les coses marxen doblement sobre rodes. Just una hora de camí, amb temps suficient per comprar amb calma els passatges, pujar el cotxe al ferry i instal·lar-nos al menjador a fer un esmorzar de pastors allà on d’altres prenen tes i infusions diverses. Vint minutets de catamarà i ja som arribats.

La primera impressió de Lanzarote és la de la germana neta i rica de Fuerteventura. Cases blanques, carreteres magnífiques, construccions integrades en el paisatge i, sobretot, l’esplendor de les muntanyes en forma de volcà i la terra del color de la lava ennegrida. També s’hi veu més vegetació. Una raresa exòtica tenint en compte d’on venim. En el trajecte fins al centre de l’illa, Güime, és impossible no fer esment dels petits horts i vinyes enclotades en els camps negres i envoltades de murs de pedres en funció de parament del vent. El Caserio de Güime és una petita meravella, una casa de turisme rural de vuitanta metres quadrats amb dues habitacions amples, cuina i menjador immens i, per damunt de la resta, un jardí encantador situat al voltant d’una meritòria piscina. És la vida del burgès, menjar, jeure i no fer res, com deia Quico Pi de la Serra.

Però no. Si a les dotze som al Caserio i parlem amb els seus curiosos propietaris; a quarts de cinc ja som a Teguise a fer un arròs (prescindible). Aquesta és una petita població, ben centrada al bell mig de l’illa i amb una notable presència de cases emblanquides que, després veurem, són de fet el tipus omnipresent d’edificació a l’illa. Agafem provisions a la turística Costa Teguise (malgrat tot no tan horrible com l’adjectiu podria fer suposar) i tornem a casa a reposar-nos. Deliciós sopar a base de pasta i partida de Continental de les que fa afició i més en faria encara si hagués mantingut el tipus del dia anterior.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: